BELIVUK GA UBIO SEKIROM U GLAVU! Srđan Lalić ispričao kroz kakve je muke prošao Zdravko Radojević pre nego što je surovo likvidiran!

Autor:

Hronika

08.11.2022

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Srđan Lalić danas je tokom nastavka suđenja klanu Veljka Belivuka pričao i o ubistvu Zdravka Radojevića.

BELIVUK GA UBIO SEKIROM U GLAVU! Srđan Lalić ispričao kroz kakve je muke prošao Zdravko Radojević pre nego što je surovo likvidiran!

Foto: ST/V. LUKIĆ, Pritnscreen TV Pink, E-stock, Tanjug

Srđan Lalić o Belivuku i Miljkoviću

Srđan Lalić se osvrnuo i na ubistvo Zdravka Radojevića navodeći da je Miljković angažovao klince da prežvrljaju grafit posvećen njegovom pokojnom bratu i da se tada Zdravković sam razotkrio, jer je odmah pisao Kaniđi.

- Prvo je hteo da ga likvidira auto bombom, ali je odustao kada se sam spojio sa njim preko skajem. Radojević je rekao da može da obezbedio dva kalašnjikova i jedan škorpion, zatim je to oružje po Miljkovićevom nalogu ostavio u gepeku jednog vozila, a njemu je ostavljen jedan sat sa kamerom. Od njega je zahtevano da pripremi ubistvo Marka Budimira, Zdravko je to obavio. Marko, Veljko, Draganić, Miloš, ja dolazimo u kuću. Sastanak je zakazan 10.novebra 2020. godine - otkrio je motiv ubistva Radojevića svedok saradnik.

Kada je Radojević dovezen u kuću, uveli su ga u kuću pod izgovorom da pregledaju snimke koje je napravio.

Foto: Privatna arhiva/printscreen

Zdravko Radojević i Veljko Belivuk

 

- Janković mu se predstavio kao bivši specijalac, Leon. Oborili smo ga na pod, vezali lisicama, traku mu vezali oko članaka. Ja ga nisam udario ni jednom. Nije bio mnogo tučen, mislim nije imao velike povrede. Otvorenom šakom su ga udarali Miljković, Miloš Budimir. Predao je šifru svog skaj uređaja, tražili su da čuju razlog zašto je nameštao dečiji rođendan, pravdao se da se osećao ugroženim od njih. Interesovala su ih i njegova vozila. Janković i Draganić su doneli streč foliju, stavili su je na sto. Doneli su pištolj, naloženo je Zdravkoviću koji je odvezan da ga ispipa, napuni okvir, stavili su mu belu masku, naterali ga da kašlje u nju i sve to umotali u drugu streč foliju i umotali - opisivao je dešavanja u kući u Ritopeku.

- Janković mu se predstavio kao bivši specijalac, Leon. Oborili smo ga na pod, vezali lisicama, traku mu vezali oko članaka. Ja ga nisam udario ni jednom. Nije bio mnogo tučen, mislim nije imao velike povrede. Otvorenom šakom su ga udarali Miljković, Miloš Budimir. Predao je šifru svog "skaj" uređaja, tražili su da čuju razlog zašto je nameštao dečiji rođendan, pravdao se da se osećao ugroženim od njih. Interesovala su ih i njegova vozila. Janković i Draganić su doneli streč foliju, stavili su je na sto. Doneli su pištolj, naloženo je Zdravkoviću koji je odvezan da ga ispipa, napuni okvir, stavili su mu belu masku, naterali ga da kašlje u nju i sve to umotali u drugu streč foliju i umotali - opisivao je dešavanja u kući u Ritopeku.

Radojević je potom spušten, kako je naveo, u tajnu prostoriju. Sa njim su ostali Belivuk, Miloš Budimir i Hrvatin, dok su Miljković, Marko Budimir i Lalić otišli po Radojevićevog pasata kojim je došao na sastanak do Laste. Odvezli su auto na parking, kako je naveo, na kom je posle otmice Miljkovića ostavljen i Mitićev automobil, koji su prethodno obrisali varikinom.

Foto: Republika

Zdravko Radojević, mučenje

 

Kako je naveo, pasat su odvezli do kuće koju im je na korišćenje dao Dejan Lazarević, u Ulici Slavka Ćuruvije.

- Ostatak ekipe iz kuće nas je izveštavao šta se dešava. Ono što znam je da je Belivuk udarcem sekirom po glavi usmrtio Radojevića. Uništili su telo i sve ostalo kao i u drugim delima - otkrio je Lalić.

Marko Miljković je, kako je naveo, sa Radojevićevog telefona slao poruke kako bi organizovao da mu se uzmu vozila.

- Dok smo u kući ispitivali Radojevića, bio je prinuđen da snimi nekoliko poruka. Jedan od njih je bila glasovna poruka "ne mogu sada da pričam u gužvi sam", u slučaju da neko posumnja. Potom smo angažovali mlađeg momka da puca na kuću Marka Budimira, da isceniramo da je nestao posle pucnjave na kuću Budimira - otkro je i kako su prikrivali tragove zločina.

Naveo je da su potom sa auto placa uzeti automobili koje je imao Zdravko Radojević, čak i jedan automobil s klase koji je bio prodat i za koji je neki momak dao kaparu od 10.000 evra - nastavio je Lalić, ali su optuženi zatražili da idu u toalet, pa je sudija prekinula izlaganje svedoka saradnika i odredila pauzu u trajanju od 40 minuta.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading