"Miloš Budimir i ja smo kablom pritegli Mitića oko vrata, svako je vukao na svoju stranu..."! LALIĆ PROGOVORIO O JOŠ JEDNOM ZLODELU KLANA BELIVUK!

Autor:

Hronika

08.11.2022

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je nastavljeno suđenje klanu Veljka Belivuka svedočenjem Srđana Lalića.

"Miloš Budimir i ja smo kablom pritegli Mitića oko vrata, svako je vukao na svoju stranu..."! LALIĆ PROGOVORIO O JOŠ JEDNOM ZLODELU KLANA BELIVUK!

Foto: St/N. Pančić, Pritnscreen TV Pink, E-stock, Tanjug

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Srđan Lalić

On je najpre ispričao kako je klan samleo Gorana Veličkovića, a potom i kako je likvidiran Nikola Mitić.

- Sledeće u čemu učestvujem je otmica i ubistvo Nikole Mitića, 10.8.2020. Kodno ime mu je bilo Posejdon. Nekoliko meseci unazad izvesni Pišta, koji živi na Kosovu se vrlo uspešno infilrtrirao u škaljarski klan, do samog vrha i on nam je prosleđivao poruke koje su razmenjivali i pripreme planiranja ubistva - rekao je Lalić.

Foto: Republika

Nikola Mitić

 

Kada je Lalić spomenuo Brašnjevića, ponovo je reagovao advokat Petrović, a zamenik tužioca je kazao da se ova kriminalna grupa tereti za udruživanje i da ima pravo da priča sve ono što zna o grupi.

- Posle događaja lažne otmice i ubistva Brašnjevića, kad se vratio u Beograd, on im je ponudio da može da pomogne da ubije Brašnjevića, kao odmazdu za Atinu. Mi smo fingirali tu otmicu i ubistvo. Kupili lažnu krv, svezali ga, poprskali ga krvlju, javili im da je navodno otet, a onda ga slikali u jednoj rupi u pozama kao mrtav. Mili Brašnjević je za to dobio noivac, koji su škaljarci isplatili. Tako je Pišta stekao potpuno poverenje - ispričao je Lalić.

- U avgustu, septembru on nam javlja da škaljarci imaju nekoliko ekipa koje nas prate. Mi smo danima opservirali naše kamere za video nadzor, fizički smo pokušavali da detektujemo vozila, ali bezuspešno. 10. avgusta smo sa nekoliko ekipa Miloš Budimir, ja, Bojan Hrvatin, Aleksa Stošić i još neki patrolirali smo. Slikali neka vozila. Oko podneva smo pravili pauzu, napravili novi plan da Belivuk i Miljković krenu sa vozilima svojim kao mamac ka Dedinju ka Dejanu Lazareviću, da vidimo da li će se neko zakačiti za njih. Pokrili smo tri lokacije sa tri ekipe. Koristili smo radio vezu i skaj. Ja sam pokrivao Humsku, bio sam sa svojim vozilom. Druga poziocija kod restorana Mala Avala, treća pozicija među zgradama u Stjepana Filipovića. Rasporedili smo se i kada sam ja krenuo ka lolaciji napravio sam krug oko Auto komande gde samu uočio hondu, i jedno lice u vozilu, pretpostavio sam da bi taj mogao da bude neko ko prati. Naporavili smo grupu na sjak kao kovid 19.

- Oko 16 časova su krenuli Belivuk i Miljković, prošli su pored mene i krenuli ka Auto komandi. Pomenuto vozilo je propustilo nekoliko vozila, a onda krenulo u pratnju za njima, što sam im ja javio.


- Pokrili smo tri lokacije sa tri ekipe, koristili smo primarno radio vezu, a sekundarno skaj.  Ja sam bio na blagajni Partizana sa Vojinovićem, napravio sam krug i na Autokomandi sam uočio hondu. Druga ekipa su bili Hrvatin i Tešić. Treća Budimir.
 

- Kod belog dvora sam video Markov BMW, Belivuk je bio u belom audiju, video sam kako otimaju lice i na grupi koju sam oformio Kovid 19. dogovorili se da se nalazimo u bazi.  Miloš Budimir je javljao da je video u pratnji Šarca u automobilu njegove supruge.  U bazi na stadionu ga tuku i ispituju. Priznao je da ga je poslao Lazar Vukićević. Ja sam isključio kamere i po nalogu Belivuka brišem snimke sa nekoliko kamera. Belivuk naređuje da Budimir doveze kombi i da ga ja i on vozimo u Ritopek. Kad smo ga ubacili prebijenog. Ja ga pretresam. Draganić i Spasojević nas tamo dočekuju. Klještima sam mu izgnječio mali prst da je skoro opao. Budimir mu je čekićem napravio otvorenu ranu na kolenu. Tukli smo ga drvenom štanglom oko metar dugačkom i ispitivali ga. On je prvo lupao i lagao. Pričao je nepovezane stvari i da je pre 28 dana izašao iz zatvora i da zbog toga ne zna mnogo. Draganić nam je sugerisao. Miloš Budimir i ja smo kablom oko vrata pritegli Mitića oko vrata, svako je vukao na svoju stranu. Pomodreo je i doneli su kadu nad koju smo ga stavili gornjim delom tela i Miloš Budimir mu je prerezao vrat . Isteklo je dosta krvi i mislim da je tu skonačao život. 
 

- Otišli smo kući i sutradan se vratili. Draganić nas je čekao kao i uvek tamo i uništili smo tela, kao i prethodna i ona posle. Otarasili smo se ostataka tako što smo Draganićevom astrom sišli do reke i bacili Mitićeve ostatke. 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading