MALI ŠIJAN I VIDAKOVIĆ SVE PRIZNALI! Počelo suđenje za pucnjavu na Autokomandi: Nije nam to bila namera!

Autor:

Hronika

02.11.2022

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Višem sudu u Beogradu danas su Vukašin Šijan i Marko Vidaković, potvrdili da su učestvovali u pucnjavi u restoranu "Užice" na Autokomandi kada je teško ranjen mladić Marko K.

MALI ŠIJAN I VIDAKOVIĆ SVE PRIZNALI! Počelo suđenje za pucnjavu na Autokomandi: Nije nam to bila namera!

Foto: Tanjug/O. TOSKIĆ

Okrivljeni su detaljno objasnili kako je došlo do incidenta, navodeći da nisu imali nameru da nekog povrede već da su bili u strahu, a da je pištolj našao u toaletu kluba u kom su prethodno bili.

Vidaković, koji se tereti da je pucao u oštećenog je rekao da hteo samo da ga zaplaši i da mu nije bila namera da ga povredi.

Ispričao je da je nakon verbalne rasprave video oštećenog kako trči prema njemu i Vukašinu Šijanu, te mu se učinilo da ima nešto u ruci zbog čega je repetirao pištolj i hteo da puca u pod.

Republika

Foto: prinscreen

Vukašin Šijan

Nakon incidenta, Vidaković je rekao da su Šijan i on ilegalno prešli granicu i pobegli jer su strahovali od osvete.

Okrivljeni Vidaković osporava da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Šijan je objasnio da je u restoranu došlo do verbalne rasprave sa jednom devojkom koja je prišla za njihov sto i počela da ga vređa, da bi ga na kraju pljunula, nakon čega je Šijan odgurnuo i ona je pala preko stolice.

Tada je, kako je rekao, prišao dečku koji je sedeo sa tom devojkom, a koji ga je prethodno "mrko gledao", i zadao mu par udaraca pesnicom.

Republika

Foto: Instagram

Vukašin Šijan

Šijan je potvrdio Vidakovićeve reči i dodao da je oštećeni imao nešto u ruci kada je dotrčavao do njih.

Na kraju današnjeg suđenja, postupajuća sudija naložila je psihijatrijsko veštačenje okrivljenih na okolnosti uračunljivosti jer su bili pod dejstvom alkohola, nakon čega će se održati završne reči 21. novembra.

Takođe, odbrana okrivljenihj e od suda zatražila ukidanje pritvora ili zamenu blažom merom, što je sudija odbila uz obrazloženje da su nakon izvršenja krivičnog dela napustili Srbiju, kao i da su obojica ranije osuđivani.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koja je podignuta sredinom jula Vidakoviću se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivicnim delom teška telesna povreda i krivičnim delom Izazivanje opšte opasnosti.

Republika

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Policija/Ilustracija

Šijan se optuznicom tereti za krivično delo nasilničko ponašanje.

Obojica su ranije osuđivani, a od 17. marta se nalaze u pritvoru zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivicno delo.

Prema navodima potvrđene optužnice, oko 7 sati ujutru 5. marta ove godine u restoranu u kojem su okrivljeni sedeli zajedno za stolom, najpre je Šijan ušao u verbalnu raspravu sa gostima lokala koji su sedeli za susednim stolom.

Tom prilikom je devojku koja je sedela za susednim stolom udario pesnicom u glavu, usled čega je ona pala preko stolica, a pošto je A.K. krenuo da spreči dalji napad na nju, Šijan je i njemu zadao više udaraca po glavi i telu.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ/www.profimedia.rs

Policija/Ilustracija

Kada je iz toaleta izašao Marko K. i video da mu devojku i brata fizički napada okrivljeni, krenuo je da ih odbrani, ali je Vidaković stao iza Šijana repetirao pištolj i ispalio projektil ka Marku K.

Naneo mu je tešku telesnu povredu opasnu po život u vidu prostreline levog preponskog predela koja je zahvatila i butnu arteriju i venu.

Marko K. je prevezen i hitno operisan u Urgentnom centru, a dvojica okrivljenih su se udaljila sa lica mesta.

Vukašin Šijan je najmlađi sin Zorana Šijana, kik-boksera i navodnog vođe surčinskog klana, koji je ubijen 1999.godine i to samo tri nedelje posle Vukašinovog rođenja, prenosi Alo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading