LUKA BOJOVIĆ ĆE ROBIJATI U "SRPSKOM ALKATRAZU": Vođa "zemunaca" stiže kod Legije i Eleza!

Autor:

Hronika

02.11.2022

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Bojović će po izručenju u Srbiju zatvorske dane provoditi u srpskom "Alkatrazu", zajedno sa okorelim robijašima poput Milorada Ulemeka Legije i Darka Eleza.

LUKA BOJOVIĆ ĆE ROBIJATI U "SRPSKOM ALKATRAZU": Vođa "zemunaca" stiže kod Legije i Eleza!

Foto: Profimedia, YouTube/Printscreen

Vest da su španske vlasti obavestile srpsku policiju da su se stekli uslovi da Luka Bojović bude izručen našoj zemlji, koju je prva obelodanila Republika, pored balkanskog podzemlja ustalasala je i javnost u Srbiji.

Kako Republika saznaje, šef zemunskog klana zatvorske dane provodiće u požarevačkoj Zabeli, u nekim medijima označenoj i kao srpski "Alkatrazu", zatvoru u kome robijaju osuđenici koji izdržavaju kaznu od 10 do 40 godina robije.

To praktično znači da će se Bojović naći u istoj kaznenoj ustanovi u kojoj su već Milorad Ulemek Legija, osuđen za atentat na premijera Srbije Zorana Đinđića i Darka Eleza, ozloglašenog kriminalca osumnjučenog za teška ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična dela počinjenih u periodu od 2005. do 2009. godine.

Republika

Foto: youtube.com/šrintscreen/profimedia

 

Podsetimo, kako je Republika već pisala, povratak Bojovića u Srbiju izazvao je pravi zemljotres u podzemlju, pre svega među Lukinim neprijateljima, koji strahuju da će njegovim dolaskom uslediti niz likvidacija kojima bi Bojović osvetio sve svoje ubijene srodnike i prijatelje. 

Republika

Foto: youtube.com/paranormal5/printscreen

 

Bojović se već godinama maksimalno trudi da u španskom zatvoru ne pravi nikakve ispade koji bi mu srušili dugo čekanu mogućnost da izađe na uslovnu slobodu, koja mu se bliži. Međutim, sada kada su mu kriminalni poslovi u Srbiji na rubu egzistencije, odgovaralo bi mu da mu bude odobreno da ostatak zatvorske kazne odsluži u Srbiji. To se, naravno, pročulo u kriminalnom podzemlju i izazvalo veliku paniku među njegovim suparnicima koji su odgovorni za smrti njegovog kuma Dragoslava Miloradovića, advokata i prijatelja Dragoslava Miše Ognjanovića, ali i saradnika Siniše Milića Bosketa, jer veruju da će ih Bojović osvetiti - rekao je izvor Republike.

18 godina robije

Inače, Luka Bojović je u decembru 2014. u Španiji osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, ali mu se u kaznu računaju i prethodne dve godine, koje je proveo u pritvoru. Za falsifikovanje isprava izrečeno mu je tri godine zatvora, za zločinačko udruživanje pet, a za posedovanje oružja deset godina robije.

Viši sud u Beogradu je u avgustu 2016. naredio povlačenje poternice za Bojovićem, jer je oslobođen optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava u Srbiji.

Za njim je 2010. bila raspisana poternica jer je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv njega zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe, kao i da je bio organizator ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004. i pokušaja ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka.

Posle suđenja u odsustvu, Specijalni sud u Beogradu oslobodio ga je svih optužbi zbog nedostatka dokaza, a tu presudu potvrdio je i Apelacioni sud i tada je povučena poternica za njim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading