EKSKLUZIVNO! LUKA BOJOVIĆ STIŽE U SRBIJU: Španci poslali dopis srpskoj policiji o deportaciji vođe "zemunaca"

Autor:

Hronika

01.11.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španci obavestili kolege da su se stekli uslovi da zatvorsku kaznu Bojović odsluži u Srbiji i očekuje se da će put Beograda krenuti do 15. novembra.

EKSKLUZIVNO! LUKA BOJOVIĆ STIŽE U SRBIJU: Španci poslali dopis srpskoj policiji o deportaciji vođe "zemunaca"

Foto: www.profimedia.rs

Republika je došla do saznanja da su španske vlasti obavestile našu policiju da su se stekli uslovi da Luka Bojović bude izručen Srbiji. To u praksi znači da uslovni otpust ili ostatak kazne vođa "zemunaca" može da odsluži u Srbiji, a transport najvećeg mafijaša Balkana mogao bi da bude realizovan do 15. novembra. Kada bude deportovan u Srbiju, njemu će do punog isteka zatvorske kazne ostati još dve godine. Sud ga, ukoliko tako proceni, može pustiti i ranije na slobodu, ali je to malo verovatno s obzirom na to da se radi o osobi koja zauzima izuzetno visoko mesto u balkanskom podzemlju. Zbog toga se svi detalji deportacije, drže se pod najvećom tajnošću, jer je Bojoviću ugrožena bezbednost.

Podsećamo, advokati vođe zemunskog klana su još pre četiri godine najavili da Bojović ima želju da bude prebačen u srpski zatvor čim se za to steknu uslovi. Posle ovog dopisa Španaca, vest je potresla srpsko podzemlje, pre svega Lukine neprijatelje, koji strahuju da će njegovim dolaskom uslediti niz likvidacija kojima bi Bojović osvetio sve svoje ubijene srodnike i prijatelje. Spekulisalo se i da Bojović može biti izručen Bosni i Hercegovini, međutim, on se tog državljanstva odrekao pre deset godina.

Bratovu smrt nije prežalio

Republika

Foto: printskrin

Nikola Bojović

Luka Bojović je najteži udarac doživeo kada mu je u aprilu 2013. godine ubijen mlađi brat Nikola koji nije imao nikakve veze sa kriminalom. On je stradao zbog krvne osvete u sukobu Bojovića i Šaranovića.

PANIKA

- Bojović se već godinama maksimalno trudi da u španskom zatvoru ne pravi nikakve ispade koji bi mu srušili dugo čekanu mogućnost da izađe na uslovnu slobodu, koja mu se bliži. Međutim, sada kada su mu kriminalni poslovi u Srbiji na rubu egzistencije, odgovaralo bi mu da mu bude odobreno da ostatak zatvorske kazne odsluži u Srbiji. To se, naravno, pročulo u kriminalnom podzemlju i izazvalo veliku paniku među njegovim suparnicima koji su odgovorni za smrti njegovog kuma Dragoslava Miloradovića, advokata i prijatelja Dragoslava Miše Ognjanovića, ali i saradnika Siniše Milića Bosketa, jer veruju da će ih Bojović osvetiti - objašnjava naš dobro obavešteni izvor.

SARADNICI

Republika

Foto: MUP Srbije

Filip Korać

Naš sagovornik navodi da povratak vođe "zemunskog klana" željno iščekuju njegovi brojni saradnici, a da će se u Beograd vratiti i Filip Korać, Bojovićeva desna ruka. Podsećamo, Korać je od juna ove godine na uslovnoj slobodi nakon presude u Zagrebu za falsifikovanje hrvatskog pasoša.

- Veruje se da će se u tu Lukinu osvetničku akciju uključiti i trenutno primireni Filip Korać. Međutim, u najvećem strahu je definitivno Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, blizak saradnik vođe beogradskog ogranka "kavačkog klana", Veljka Belivuka. Džoni je osumnjičen za ubistva škaljaraca u Atini 2020. godine, a Luka je najbliži saradnik šefova "škaljarskog klana". Svima je poznat rat škaljaraca i kavčana i Lukina želja za osvetom - objašnjava izvor Republike.

NESTRPLJENJE

Bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti Božidar Boža Spasić potvrđuje za naš portal da je Bojović svestan raspada njegovih kriminalnih poslova u Srbiji.

- Čuo sam glasinu, koja kruži kriminalnim podzemljem, da postoji mogućnost da Luka ostatak kazne odsluži u Srbiji, a ako ga odbiju, onda u nekoj zemlji regiona, njemu je svejedno, bitno mu je samo da se što pre, i što više, pa makar i u zatvoru, približi Beogradu i teritorijama koje je kontrolisao na slobodi, kako ne bi izgubio one pozicije i uticaj koje ima u podzemlju. Bojović želi da sačuva bar nešto što je ostalo od njegovog klana, a ostalo je dosta, i njegovi pajtaši ga čekaju u svim zemljama regiona. Jednostavno, on više ne želi da bude potpuno izlovan od svega jer se pojavljuju novi pripadnici drugih klanova kojima ime Luke Bojovića, ako se on ubrzo ne pojavi, neće značiti ništa - ističe Spasić za Republiku.

Spasić: Postoji mnogo razloga za osvetu

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Božidar Spasić

Božidar Spasić kaže da postoji mogućnost da će dolaskom u Srbiju Luka Bojović krenuti u ostvarivanje svojih krvavih planova.
- Bojović ima mnogo razloga za osvetu suparnicima, vezano i za njegovog ubijenog brata Nikolu Bojovića i celu porodicu, ali iza njegov status. Njegove planove niko ne zna, jer je njegova komunikacija sa drugima u španskom zatvoru strogo cenzurisana, od pisama koje dobija, do razgovora sa suprugom koja ga posećuje - objašnjava Spasić za naš list.

U Srbiji pale optužbe

Bojović je u decembru 2014. u Španiji osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, ali mu se u kaznu računaju i prethodne dve godine, koje je proveo u pritvoru. Za falsifikovanje isprava izrečeno mu je tri godine zatvora, za zločinačko udruživanje pet, a za posedovanje oružja deset godina robije. Viši sud u Beogradu je u avgustu 2016. naredio povlačenje poternice za Bojovićem, jer je oslobođen optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava u Srbiji. Za njim je 2010. bila raspisana poternica jer je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv njega zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe, kao i da je bio organizator ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004. i pokušaja ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka. Posle suđenja u odsustvu, Specijalni sud u Beogradu oslobodio ga je svih optužbi zbog nedostatka dokaza, a tu presudu potvrdio je i Apelacioni sud i tada je povučena poternica za njim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading