OGLASILI SE IZ MINISTARSTVA PROSVETE POVODOM SMRTI DEVOJČICE: Na žalost, sada nam ostaje da pružimo pomoć roditeljima i učenicima (FOTO/VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na žalost, odmah nakon saznanja direktorka me obavestila o situaciji koja se desila u školi - rekao je rukovodilac školske uprave Beograd.

OGLASILI SE IZ MINISTARSTVA PROSVETE POVODOM SMRTI DEVOJČICE: Na žalost, sada nam ostaje da pružimo pomoć roditeljima i učenicima (FOTO/VIDEO)

Foto: ST-N. Pančić

Foto: ST-N. Pančić

Srbiju je potreslavest o smrti devojčlice (14) u Osnovnoj školi "Despot Stefan Lazarević", a ovimpovodom se oglasio i Goran Filipović, rukovodilac školske uprave Beograd.

- Na žalost, odmah nakon saznanja direktorka me obavestila o situaciji koja se desila u školi. Škola je odmah odreagovala po dobijanju saznanja od strane učenika da je detetu pozlilo, tačnije da se devojčica onesvestila - rekao je Filipović za medije.

Prema rečima direktorke, Hitna pomoć je reagovala u roku od 13 minuta.

- Pokušana je reanimacija. Hitna pomoć nije uspela ništa da uradi. U ovom momentu čekaju se stručnjaci sudske medicine. Rositelji su obavešteni. Došli su ljudi iz MUP-a. Hitna pomoć je bila i konstatovala smrt deteta - objasnio je Goran Filipović.

Kako kaže, u ovom momentu, važno je da zamoli da se da podrška roditeljima i odeljenju u  kome je devojčica bila.

- Sve snage ćemo usmeriti na stručnu pomoć. Na tome će raditi i škola i Ministarstvo prosvete - zaključio je Filipović.

Da podsetimo, devojčica se srušila nešto pre 15 časova na stepenicama škole, a učenici su odmah obavestili upravu koja je pozvala Hitnu pomoć. Ipak, detetu nije bilo spasa.

Preminula je Milica M. (14) učenica osmog razreda.

- Požalila se da je jako zabolela glava i stala je na neki stepenik i pala unazad. Iako nije bilo mnogo vosoko, krenula joj je krv iz usta i iz nosa i iz potiljka koji joj je pocepan prilikom pada. Sat vremena je oživljavala Hitna. Odmah je stigla i policija kod škole, ali nije joj bilo spasa - kažu školski drugari nesrećne Milice koji ne mogu da zadrže suze.

Najbolja drugarica je, kad je pala, Milicu podigla i bukvalno je nosila krvavu ka školi do nastavnice i tražila pomoć, nije ni slutila da se više neće probuditi. Kako kaže, Milica je prethodno tražila vodu.

Kako saznajemo, devojčica se danima žalila na glavobolju, a danas je takođe rekla drugarima da je boli glava, pa je odjednom pala ispred škole u nesvest i udarila i glavom o stepenik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

 BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading