HRKALOVIĆEVA NA SUĐENJU ZA TRGOVINU UTICAJEM: Ja nisam potpisala praćenje Eleza

Autor:

Hronika

15.10.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona se, prema navodima optužnice, tereti da ga je zaštitila.

HRKALOVIĆEVA NA SUĐENJU ZA TRGOVINU UTICAJEM: Ja nisam potpisala praćenje Eleza

Foto: Tanjug

Dijana Hrkalović

Bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović, kojoj se sudi pred Specijalnim sudom u Beogradu za trgovinu uticajem, posle izvođenja pisane dokumentacije koja se odnosi na kriminalca iz Bosne i Hercegovine Darka Eleza izjavila je da se vidi da njenog imena u dokumentima vezano za njega nema nigde.

- U ovom delu pisane dokumentacije mogli smo da vidimo da je mere praćenja i prisluškivanja dao sudija Osnovnog suda u Novom Sadu, na predlog osnovnog javnog tužioca, i da nigde nema mog potpisa - rekla je Hrkalovićeva.

Republika

Foto: youtube.com/mariosekulic/printscreen

Darko Elez

Prema navodima optužnice, podsetimo, Hrkalovićeva se tereti da je zaštitila kriminalca iz Bosne i Hercegovine Darka Eleza, koji je nedavno prebačen na izdržavanje zatvorske kazne u Srbiju, tako što je dala usmeni nalog bivšem načelniku novosadske policije Miloradu Šušnjiću da Eleza stavi na fiktivne mere novosadske policije da niko drugi ne bi mogao da ga prisluškuje, prati ili istražuje. Ove optužbe ona je ranije negirala.

Advokat Dijane Hrkalović Vladimir Đukanović od suda je zatražio da mera zabrane napuštanja Beograda za bivšu državnu sekretarku bude zamenjena merom zabrane napuštanja države da bi mogla da se vida s roditeljima koji žive u Požarevcu. Sud je odbio predlog kao neosnovan, a smatra da posete roditelja mogu da se realizuju i u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading