TERALI MALOLETNIKA DA ZAPALI LEND ROVER! Podnet optužni predlog dvojici Beograđana prete kazne od 4 i 2 godine!

Autor:

Hronika

14.10.2022

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beograduprotiv okrivljenih V.K. i D.K. zbog sumnje da su u junu prošle godine podstrekivali maloletnika da zapali automobil.

TERALI MALOLETNIKA DA ZAPALI LEND ROVER! Podnet optužni predlog dvojici Beograđana prete kazne od 4 i 2 godine!

Foto: www.profimedia.rs

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv okrivljenih V. K. i D. K. zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti, kao i protiv D. M. zbog zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti u pomaganju, navodi se u saopštenju.

Optužnim predlogom okrivljenima je V. K. i D. K. stavljeno je na teret da su kao saizvršioci u junu mesecu 2021. godine podstrekli okrivljenog D. M. i maloletno lice, u odnosu na koje je postupak razdvojen, da izazovu požar na vozilu „Land Rover“ vlasništvo S. L. M., a što su okrivljeni učinili u noći 18.06.2021. godine oko 01.20 časova, kojom prilikom je okrivljeni D. M. pomogao maloletnom licu u izvršenju krivičnog dela, te je usled dejstva požara navedeno vozilo u potpunosti izgorelo i tom prilikom je požar zahvatio parkirano putnično vozilo „Fiat bravo“, čime je nastupila imovinska šteta velikih razmera.

U toku dokaznog postupka postupajući zamenik javnog tužioca je saslušao okrivljene, zatim ispitao oštećene i svedoke, te su pribavljeni drugi dokazi radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja u ovoj krivičnopravnoj stvari.

Tužilaštvo je predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu da nakon sprovedenog dokaznog postupka okrivljene oglasi krivim zbog izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, te da okrivljenom V. K. izrene kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, okrivljenom D. K. kaznu zatvora u trajanju od dve godine, a okrivljenom D. M. kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading