OŠTETILI "SRBIJAGAS" ZA SKORO 30 MILIONA: Uhapšene tri osobe!

Autor:

Hronika

27.09.2022

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarsstva unutrašnjih poslova uhapsili su danas tri osobe za koje se sumnja da su oštetile "Srbijagas" za skoro 30 miliona dinara.

OŠTETILI "SRBIJAGAS" ZA SKORO 30 MILIONA: Uhapšene tri osobe!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su J.M. (1968), P.B. (1959) i V.B. (1985) iz Novog Sada, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i na taj način oštetili JP "Srbijagas" za oko 22,8 miliona dinara.

Osumnjičena J.M. se tereti da je, kao odgovorno lice u "Srbijagasu", sačinila zapisnik o radovima koji su navodno neophodni za kompletno renoviranje poslovnog objekta ovog javnog preduzeća, saopšteno je iz MUP-a.

Na osnovu tog zapisnika, zaključen je aneks ugovora između "Srbijagasa" i novosadske građevinske firme o izradi nove fasade, koji je potpisao V.B. kao odgovorno lice građevinske firme, a po nalogu P.B. iz istog preduzeća, koji je dogovorio fiktivni posao, iako je već 2019. godine urađen i plaćen.

Na taj način, V.B. i P.B. su dva puta naplatili isti posao i za svoje preduzeće pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 22.797.600 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading