10 GODINA ZATVORA za ubistvo deteta na pešačkom prelazu na Karaburmi!

Autor:

Hronika

21.09.2022

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako saznajemo, Lazar Galić je osuđen na 10 godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom.

10 GODINA ZATVORA za ubistvo deteta na pešačkom prelazu na Karaburmi!

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

Prvi osnovni sud u Beogradu danas je izrekao prvu presudu Lazaru Galiću (38), koji je optužen da je 17. jula prošle godine, na pešačkom prelazu na Karaburmi izazvao tešku saobraćajnu nesreću, posle koje je nekoliko dana kasnije u bolnici preminuo devetogodišnji Stefan Balić.

Galiću je objedinjena kazna zatvora, osuđen je na maksimalnih osam godina za delo protiv bezbednosti saobraćaja i 3 godine za nepružanje pomoći. Pritvor mu je produžen, a dobio je i maksimalnu kaznu zabrane upravljanja motornim vozilom.

Na sudu su bili Galićeva supruga, brat i kum. 

Tužilaštvo, je podsetimo, u završnoj reči tražilo od suda da Galića osudi ukupno na 10 godina zatvora, zbog izazivanja nesreće i nepružanja pomoći, pošto je posle stravične nesreće pobegao sa mesta nesreće. Odbrana je, s druge strane, zatražila oslobađajuću presudu za Galića.

Teška saobraćajna nesreća, podsetimo, dogodila se 17. jula prošle godine u Ulici Marijane Gregoran, oko 20.15 sati.

Nastradali dečak je sa ocem i bratom prelazio ulicu na obeleženom pešačkom prelazu, kada je Galić svojim automobilom naleteo na njih, a potom dao gas i pobegao. - U nesreći su povređena braća, Stefan (9) i tri godine mlađi L. B., kao i njihov otac M. B. Devetogodišnjak je nekoliko dana kasnije preminuo u bolnici.

Lazar Galić je uhapšen nekoliko dana kasnije i posle saslušanja pušten da se brani sa slobode. Međutim, nakon burne reakcije javnosti i organizovanih protesta na mestu tragedije, Galiću koji je inače već osuđivan za saobraćajke, određen je pritvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading