PREDLOŽENA KAZNA ZATVORA ZA PROFESORA ARHITEKTONSKOG FAKULTETA: Sumnjiči se da je mesecima seksualno uznemiravao studentkinje

Autor:

Hronika

20.09.2022

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv V.P. profesora na Arhitektonsko fakultetu u Beogradu zbog izvršenja dva krivicna dela polno uznemiravanje.

PREDLOŽENA KAZNA ZATVORA ZA PROFESORA ARHITEKTONSKOG FAKULTETA: Sumnjiči se da je mesecima seksualno uznemiravao studentkinje

Foto: Republika.rs

- Okrivljenom je stavljeno na teret da je krivi;no delo izvršio na taj način što je od novembra meseca 2021. godine do 20.5.2022. godine polno uznemiravao oštećene A.T. i M.D. na taj način što je primenio verbalno, neverbalno i fizičko ponašanje koje prestavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje je izazvalo strah i stvorilo ponižavajuće i uvredljivo okruženje oštećenih - saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Iz tužilaštva podsećaju da je postupak pokrenut nakon što su tri oštećene podnele predlog za krivično gonjenje okrivljenog.

- Sproveden je dokazni postupak u kome je okrivljeni saslušan, te su ispitani svedoci i oštećene od kojih je jedna povukla predlog za krivično gonjenje, a dve oštećene su se pridružile krivičnom gonjenju okrivljenog i opisale radnje koje je prema njima preduzeo, te je tužilaštvo je podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv V. P. zbog izvršenja dva krivična dela polno uznemiravanje, kojim je predložilo da sud okrivljenog oglasi krivim zbog izvršenja navedenog krivičnog dela i izrekne mu uslovnu osudu, na taj način što bi utvrdio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, sa rokom proveravanja od dve godine - saopšteno je iz tužilaštva.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading