BEBA KOJA JE ISPALA IZ TRAMVAJA PUŠTENA KUĆI! Oglasio se otac: Dadilja je požrtvovana, nemamo zamerki na njen rad!

Autor:

Hronika

09.09.2022

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

BEba od 20 meseci Itan Stefan Bračko, koja je lakše povređena kada je u sredu oko 7.30 u Ulici Jurija Gagarina nepažnjom vozača ispala iz tramvaja na liniji 13, puštena je na kućno lečenje, potvrdio je otac Nemanja Bračko.

BEBA KOJA JE ISPALA IZ TRAMVAJA PUŠTENA KUĆI! Oglasio se otac: Dadilja je požrtvovana, nemamo zamerki na njen rad!

Foto: Republika

Takođe, dadilja Jelena D. prošla je sa lakšim povredama, pošto je nagnječila vrat i povredila nogu.

Kako otac deteta priča za naš list, sve se dogodilo kada je Itana, kao i savakog dana, dadilja, koja im pomaže dva meseca, odvela u obližnji vrtić.

- Upravo na toj stanici trebalo je da izađu - priča sagovornik Novosti.

- Dadilja je požrtvovana i nemamo nijednu zamerku na njen rad. Izašla je iz tramvaja, a zatim se jedan od putnika ponudio da joj pomogne oko kolica. Tada je vozač krenuo sa otvorenim vratima, a dete je ostalo zaglavljeno između njih. Jelena se odmakla par koraka i povikala vozaču da stane, što je on i uradio. Kada je otvorio vrata, kolica su pala na jednu stranu, a dadilja na drugu.- 

Bebi je lakše povređena desna strana lica, i posle odrađenog rendgena i ultrazvuka puštena je na kućno lečenje. Ipak, još neki nalazi biće naknadno urađeni.

- Sreća što je mališan bio vezan, inače je svašta moglo da se dogodi - kaže sagovornik. - Na mestu incidenta bio sam za svega par minuta. Itan, inače, plače posle svake ogrebotine, ali je, kad sam došao, bio potpuni muk. Dete je i dalje u šoku, pretrpelo je veliki stres, ali bitno je da se na kraju sve dobro završilo. Dadilja je juče dolazila da nas poseti.

Kako kažu u GSP, ulazak sa kolicima za bebu moguć je na drugim vratima, gde se nalazi i prostor namenjen tome.

- Preporuka je, ukoliko je to moguće, da se kolica unesu sklopljena, a beba u naručju - kažu iz ovog preduzeća. - Takođe, najbezbednije je da se sedne i da se mališan u toku vožnje drži u krilu, a prilikom izlaska da se putnici zamole za pomoć prilikom iznošenja kolica. Striktnih i propisanih pravila nema, a na roditeljima i starateljima je da vode računa o bezbednosti.

Preglednost vrata

Ovaj incident ponovo je pokrenuo priču o tome da li vozači mogu da vide sva vrata i putnike koji ulaze u vozila javnog prevoza. Inicijativu da sva vrata, osim vozačevih, budu pokrivena kamerama Komitet za bezbednost saobraćaja uputio je nadležnima kada je u Prvomajskoj ulici novembra 2020. godine poginuo četvorogodišnji dečak. Ipak, do sada se u tim namerama nije mnogo odmaklo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading