JOŠ JEDAN IZDAJE BELIVUKA: Javio se novi kandidat za svedoka protiv klana

Autor:

Hronika

05.09.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlade Draganić, vlasnik kuće strave u Ritopeku, traži sporazum s tužilaštvom da bi sebi smanjio kaznu.

JOŠ JEDAN IZDAJE BELIVUKA: Javio se novi kandidat za svedoka protiv klana

Foto: TV Pink/printscreen

Okrivljeni Vlade Draganić otkrio je pred Tužilaštvom za organizovani kriminal da je surovi klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojem je pripadao, ubio još najmanje jednog muškarca, saznaje Republika. Ovim je postao direktan kandidat za četvrtog svedoka-okrivljenog na suđenju klanu, pored Nikole Spasojevića Spaleta, Bojana Hrvatina i IT stručnjaka Srđana Lalića, koji je poslednji propevao o njihovim najmonstruoznijim zlodelima.

Potencijalni svedok-okrivljeni u susret jučerašnjem ročištu opet je tražio da sklopi sporazum o priznanju krivice da bi dobio drastično manju kaznu od zaprećene, a obećao je da će u zamenu za to ispričati dosad nepoznate šokantne detalje kasapljenja, mučenja i mlevenja žrtava klana u kući strave u Ritopeku, čiji je vlasnik.

- Draganić je već mesecima u pregovorima s tužilaštvom oko povlašćenog položaja u procesu protiv klana. Budući da je, kao vlasnik vikendice, prisustvovao stravičnim scenama, nema sumnje da ima šta da otkrije, samo što je potrebno i da otkrije nova ubistva jer je i dosad od drugih svedoka isplivalo mnogo detalja o ubistvima za koja se već zna. Draganić želi da se s porodicom izmesti iz okruženja i distancira od klana jer veruje da im, u suprotnom, nema života - ispričao je izvor Republike.

Prema navodima zatvorskih čuvara, Draganić je nakon hapšenja više meseci bio u ozbiljnoj depresiji usled zabrinutosti za porodicu i decu. U pritvoru nije hteo da izlazi iz ćelije i koristi vreme za šetnju, odbijao je obroke i smršao je tridesetak kilograma.

U nastavku pripremnog ročišta, koje je juče trajalo skoro pet sati, sudija je konstatovala da je s prvom spojena i druga optužnica protiv klana i da im se sada sudi za sedam ubistava. U sudnicu su juče iz pritvora sprovedena dva nova lica za sudsko veće i advokate, Senad Rešović, koji je optužen za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. iz druge optužnice, kojom je klan optužen i za ubistvo Gorana Mihajlovića u aprilu 2019, i Dragan Mitrović, optužen za ubistvo Zdravka Radojevića iz prve optužnice.

"Sad smo u istom timu"

Republika

Foto: Printscreen

Veljko Belivuk i Srđan Lalić

Lalić, koji je poslednji dobio status svedoka-okrivljenog u zamenu za 18 godina zatvora, juče je u sudnici sedeo između Hrvatina, koji se nagodio na 15, i Spasojevića, na 14 godina zatvora. Spasojević, kojeg zlikovci međusobno zovu i ludi Spale, inače kum Marka Miljkovića, u jednom momentu se s osmehom okrenuo ka Laliću i rekao mu: "Sad smo u istom timu". Pre nego je Lalić bilo šta rekao, stražar je zabranio dalju komunikaciju, rekavši im prekorno: "Nema razgovora".

Goksijeva udovica: "Gledam krvnike, kao i oni mene"

Republika

Foto: Privatna arhiva

Jelena i Goran Veličković s detetom

Jelena Veličković, udovica ubijenog navijača Gorana Goksija Veličkovića, jedne od pet žrtava klana iz prve optužnice, iz sudnice je izašla vidno nervozna i umorna.

- Bezobrazluku krvnika nema granica, gledaju me pravo u oči. Ranije sam sklanjala pogled, a sada gledam i ja njih dok oni ne odustanu - rekla je Goksijeva udovica.

I sestra ubijenog Milana Ljepoje takođe je negodovala po izlasku iz sudnice, a na zdravstvene probleme se žalila i Slađana Sekulić, jedina žena u klanu koja se brani sa slobode, ali se, uprkos slabosti i poziciji, u javnosti opet pojavila u stilu zvezde i na vratolomno visokim štiklama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading