MALOLETNICI ZAPALILI VRTIĆ U NOVOM SADU! Uništene sobe, dečiji rančići i patofne potpuno izgoreli!

Autor:

Hronika

25.08.2022

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je pre samo šest dana demolirano igralište u sklopu vrtića “Dunavski cvet” na Telepu u Novom Sadu, koji su roditelji samostalno napravili i opremili, noćas je, tri časa nakon ponoći zapaljen i vrtić.

MALOLETNICI ZAPALILI VRTIĆ U NOVOM SADU! Uništene sobe, dečiji rančići i patofne potpuno izgoreli!

Foto: Nikola Mutić

- Objekat je renoviran pre nekoliko dana, krečilo se i sređivalo za početak nove školske godine. Preko raspusta su deca bila baš u toj sobi koji ja zapaljena. Sve je od gareži i dima, a ta soba je neupotrebljiva. Stvari dečije koje su po hodnicima, patofne, rančići, sve je izgorelo. Dim se širio po celom vrtiću. Samo dve sobe nisu uništene, koje nije dohvatio ni dim ni garež u kojima su trenutno deca - izjavila je Dajana Miković, iz Saveta roditelja ovog vrtića za NS Uživo.

Kako Dajana ističe, maloletnici, uzrasta oko 15 godina, su sa spoljne strane zapalili veliku gumu koja je sa dečijeg igrališta, zatim je prebacili preko ograde do spoljnog zida vrtića. Vatra je zahvatila prozor i kompletno uništila sobe. Ostatak vrtića je uništen dimom i garežom.

- Pošto je trenutno raspust nema mnogo dece, ima prostora za sada za decu. Čistačice i roditelji su se odmah angažovali da se vrtić očisti i sredi da se uđe u novu školsku godinu. Mi moramo da radimo, moramo da vidimo šta ćemo sa decom. Veliki problem imamo sa tom decom, koji se po Telepu predstavljaju kao članovi navijačke grupe, a pritom imaju 15 godina. Prošle nedelje su nam uništili igralište, preskočili ogradu i sve uništili. Nismo se nadali da će ovako izvršiti, jer smo sve govorili da su to dečiji nestašluci. Međutim, ovo sad već prelazi sve granice i to više nisu deca. Ako si ti svestan i spreman da tako nešto uradiš, onda si spreman da za tako nešto i odgovaraš - rekla je Dajana za i dodala da su snimci sa nadzornih kamera predati policiji.

Policija i ekipe forenzike su na terenu, a uviđaj je u toku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading