MAJCI IZ SRBOBRANA DVOJE MALE DECE POBEGLO OD KUĆE! Preti joj tri godine zatvora!

Autor:

Hronika

16.08.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Neposredno pre ovog događaja, ženi je umrla devojčica stara šest meseci.

MAJCI IZ SRBOBRANA DVOJE MALE DECE POBEGLO OD KUĆE! Preti joj tri godine zatvora!

Foto: youtube.com/Klix.ba

Majka iz Srbobrana, čije je dvoje maloletne dece avgusta prošle godine pobeglo od nje dok je boravila u Nišu, odgovaraće za njihovo zapuštanje i zanemarivanje, a ukoliko bude osuđena, mogla bi da iza rešetaka provede do tri godine zatvora.

Kako je saopštilo Osnovno javno tužilaštvo u Vrbasu, protiv okrivljene podnet je optužni predlog Osnovnom sudu u ovom gradu.

- Po prijemu krivične prijave dostavljene ovom tužilaštvu na postupanje od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, Osnovno javno tužilaštvo u Vrbasu je sprovelo postupak izvođenja dokaznih radnji tokom kojeg je saslušana osumnjičena i više svedoka. Nakon preduzetih dokaznih radnji, Osnovno javno tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv okrivljene Osnovnom sudu u Vrbasu zbog dva krivična dela zapuštanje i zanemarivanje maloletnog lica iz člana 193. stav 1. Krivičnog zakonika - navela je ova pravosudna institucija.

Nestanak devetogodišnje devojčice i njenog brata starog pet godina policiji je prijavljen 2. avgusta prošle godine, a pronađeni su dva dana kasnije u Beogradu gde su po sopstvenom priznanju otišli svojevoljno jer ih je majka zlostavljala, podseća Telegraf.

Majka je tada ispričala novinarima da je iz Vrbasa došla u niško selo Gornji Matejevac gde se udala, ali je ubrzo napustila muža pa je na poziv "prijatelja" kog je upoznala u Nišu boravila sa decom u njegovoj kući u Ulici Ćirila i Metodija. Prema njenim navodima, 2. avgusta njen sin i ćerkica su otišli u park Čair da se igraju, navodno im je dala 700 dinara da se provedu, a kako ih nije bilo do večernjih časova njihov nestanak prijavila je policiji.

Foto: pixabay.com

Sud, Ilustracija

 

Niška policija je odmah krenula u intenzivnu potragu za njima, a pronađeni su zahvaljujući informaciji dobijenoj od jednog putnika u autobusu Niš-Subotica koji ih je prepoznao sa fotografija. Nakon što su pregledom nadzornih kamera sa niške autobuske stanice potvrđeni njegovi navodi, policija je obavila razgovor sa majkom od koje su saznali da ima rođake u Beogradu.

Deca su pronađena kod tih ljudi, ali su odbijala da se vrate kod majke tvrdeći da ih je zlostavljala i tražila od njih da prose pa ih je zbrinuo Centar za socijalni rad.

Majka je nakon pronalaska dece negirala da ih je zapuštala i zahtevala da se bave prošnjom.

- Sve je to izmišljeno da bi mi deca bila oduzeta. Ništa od toga što se piše nije istina. Vi ste sa mnom razgovarali, videli ste moje ponašanje, ja nisam takva osoba kakvom me opisuju. Neću dozvoliti da mi oduzmu decu. U Srbobranu imam kuću potpuno opremljenu, primam socijalnu pomoć od 32.000, što je za mene i moje troje dece sasvim dovoljno - pričala je tada majka.

Neposredno pre ovog događaja, njoj je umrla devojčica stara šest meseci, ali je isključila svoju odgovornost za smrt deteta ističući da je preminulo od bolesti.

Kako se navodi u zakonu, roditelj usvojilac, staralac ili drugo lice koje grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja zapusti maloletno lice o kojem je dužno da se stara, kazniće se zatvorom do tri godine.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading