ISTRAGA ZLOČINA U NIŠKOM KAFIĆU: Filip se "ne seća" kako je ubio Stefana

Autor:

Hronika

15.08.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni se branio pred policijom da je bio prvi napadnut, ali nije mogao da kaže šta je uradio s nožem kojim je izbo dvojicu mladića.

ISTRAGA ZLOČINA U NIŠKOM KAFIĆU: Filip se "ne seća" kako je ubio Stefana

Foto: facebook.com

Filip P. (31), koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio Stefana Stefanovića (26) i teško ranio njegovog prijatelja Milana Cvetkovića (36), policiji je izjavio da se ne seća svega što se dogodilo u noći između 12. i 13. avgusta u jednom niškom kafiću u Ulici 7. jula. Policija je juče nastavila pretragu terena oko kafića jer nož kojim je počinjen zločin nije nađen.

Nezvanično se saznaje da Filip neke činjenice nije osporio, a i sam zločin se odigrao pred mnogo svedoka.

- Branio se da je prvi bio napadnut, donekle objasnio sled događaja, ali je uporno tvrdio da ne može da se seti šta je uradio s nožem - navode izvori iz istrage.

S obzirom na to da su inspektori niške kriminalističke policije vrlo brzo uhapsili osumnjičenog, pretpostavlja se da se noža otarasio negde u blizini. Iz tog razloga, policija je pažljivo pretraživala terasu kafića na kojoj je došlo do krvavog obračuna, širi deo Ulice 7. jula, gde se ovaj ugostiteljski objekat nalazi, ali i susedne ulice Strahinjića Bana i Orlovića Pavla.

Nije isključena ni mogućnost da je oružje bačeno u Nišavu, koja je na pedesetak metara od mesta zločina.

Tragediji, da podsetimo, prethodilo je banalno koškanje između Filipa i Stefana i njegovog društva, kojima je osumnjičeni za ubistvo u prolazu prosuo piće, izbila je svađa, a zatim i tuča, u kojoj je Filip izvukao deblji kraj. Nedugo zatim se vratio s nožem i počeo krvavi pir.

Stefanova porodica nije želela da razgovara s novinarima, ali njegove komšije i kolege s posla za stradalog mladića imaju samo reči hvale. Radio je šest, sedam godina u niškoj bolnici i imao ozbiljnu vezu s devojkom koja je zdravstveni radnik u ovoj ustanovi. Sudeći prema njegovim fotografijama s Fejsbuk profila, mladić je voleo da se bavi lovom i bio je uspešan u tome. Takođe, obožavao je voćarstvo, pa je u jednom selu u okolini Doljevca imao veliki zasad višanja.

I majka ranjenog Milana Ljiljana Cvetković iz doljevačkog sela Pukovac nije mogla da poveruje šta se dogodilo. Ona je novinarima rekla da je strašnu vest saznala od Milanovih drugova.

- Sin mi je razveden. U petak je prvo otišao po sinčića, a potom u izlazak s društvom. Strašnu vest saznala sam od Milanovih drugova, koji su juče ujutru zakucali na moja vrata. Zabrinuta sam za sina, da se nešto ne zakomplikuje, a mnogo mi je žao i Stefana, bio je predobar momak - rekla je Ljiljana kroz suze.

Izuzetno opasan rambo nož

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Rambo nož

Stefan je te noći u Univerzitetski klinički centar prebačen bez vitalnih parametara usled velike rane na levoj strani grudnog koša. Milan je zadobio takođe ubodnu ranu, ali u jetru, zbog čega je operisan.

- Oblik i veličina povreda ukazuju da je upotrebljen nazubljeni nož dugačke oštrice, moguće je da je reč o rambo nožu, do kojeg se vrlo lako može doći jer se prodaje za oko 2.500 dinara na sajtovima za lov i ribolov. Osim što mu je sečivo dugo oko 25 centimetara, povrede nanesene njime su veoma opasne jer nazubljeni deo kida tkivo, što dovodi do velikog krvarenja - objasnili su stručnjaci za oružje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading