HRVAT DAMIR P. ČETIRI MESECA U BEKSTVU: Penčićev ubica krije se u BiH

Autor:

Hronika

18.07.2022

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čoveka koji je likvidirao nekadašnjeg vođu Partizanove navijačke grupe "Hed hanters" posle ubistva odvezli na granicu s Bosnom.

HRVAT DAMIR P. ČETIRI MESECA U BEKSTVU: Penčićev ubica krije se u BiH

Foto: ST/V. LUKIĆ

ST/V. LUKIĆ

Prema nezvaničnim saznanjima, hrvatski državljanin Damir P. (26), za kojim je izdata poternica zbog ubistva Branislava Penčića u Obrenovcu, krije se u Bosni i Hercegovini. Branislav Penčić je do 2013. bio vođa Partizanove navijačke grupe "Hed hanters", a likvidiran je pre četiri meseca sa 30 metara razdaljine iz pištolja s prigušivačem i to naočigled supruge.

Zbog ovog ubistva uhapšeni su državljanin Severne Makedonije Šain L. (52) i Igor B. (44) iz Beograda. Šain je, naime bio zadužen da ubicu Damira P. doveze do mesta zločina, dok je Beograđanin Igor imao zadatak da Hrvatu obezbedi sigurno napuštanje Srbije. Baš tako se i došlo do saznanja da je Igor Damira posle likvidacije odvezao do granice s Bosnom i Hercegovine, a pretpostavlja se da ovaj i dalje nalazi tamo.

Republika

Foto: ST/Vlada LUKIĆ

Policija ispred zgrade u kojoj je stanovao Penčić

Podsećamo, ubistvo se desilo 19. marta, oko 15 časova. Tada je Penčić parkirao svoj hjundai tukson ispred zgrade gde živi. On i njegova žena uzeli su kese iz pomenutog vozila i krenuli peške ka drugim kolima reno klio. U tom trenutku Damir P. s fantomkom je iskočio iz jednog ulaza i sa daljine od tridesetak metara ispalio rafal u Penčića. Ceo ovaj zločin zabeležile su i sigurnosne kamere.

- Kamere su snimile da je ubica izašao iz automobila fijat punto kada je video Branislava sa suprugom. Posle likvidacije trojica muškaraca su se odvezla u okolinu Obrenovca gde su ostavila punta i prebacili se u škodu, kojom su nastavili beg. Šain je uhapšen na graničnom prelazu sa Makedonijom - kaže izvor blizak istrazi.

Inače, za Damirom P. raspisana je i Interpolova poternica, tako da je sada na potezu policija u Bosni i Hercegovini.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Sahrana Branislava Penčića

Na autobuskoj stanici ranjen u koleno

Na Branislava Penčića pokušan je atentat i 9. januara 2016. On je tada ranjen u koleno na autobuskoj stanici u Obrenovcu.

Bogat kriminalni dosje

Sam Penčić je imao bogat kriminalni dosije. On je osuđivan više od deset puta za različita krivična dela. Do 2008. podneto je 12 krivičnih prijava protiv njega zbog prometa droga, napada na službena lica, krađa, nasilničkog ponašanja...

Jedna krivična prijava bila je podneta protiv njega zato što je 2008. zajedno s grupom navijača zaustavio automobile na Bulevaru Vojvode Mišića i tako zaustavio saobraćaj. U prijavi se navodi da su on i njegovi drugovi izašli iz kola i nasred ulice urinirali.

Penčić je inače imao problema sa zakonom i u Austriji, gde je često bio u zatvoru.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Branislav Penčić

- Ubistvo Branislava Penčića povezano je s njegovim narko-poslovima u Beču i rezultat je rata srpskih bandi u austrijskoj prestonici - naveo je austrijski list Kronen cajtung.

Žestoki obračuni s delijama

Penčićevu navijačku karijeru obeležile su česte tuče s pristalicama Crvene zvezde, a najžešći obračun se dogodio na autobuskoj stanici na Umki 2013, i to na dan večitog derbija. "Delije" su imale pik na Obrenovčane nekoliko godina pre toga pošto su u jednoj tuči s grobarima ispred kluba "Stefan Braun" izvukli deblji kraj, a kažu da je za to bila najzaslužnija Penčićeva grupa "Hed hanters". Od tada delije su čekale trenutak za osvetu koja se desila na Umki te 2013. Delije su tu sačekale hanterse, pretukli ih, uzeli im zastavu i barjak, a oba "trofeja" su se nekoliko sati kasnije zavijorila na severnoj tribini Marakane.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading