U domovini izazvala buru: Najbolja ruska teniserka objavila da je GEJ i da ima DEVOJKU! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Sport

18.07.2022

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darija Kasatkina, trenutno 12. reket sveta, pred kamerama govorila o svojoj orijentaciji

U domovini izazvala buru: Najbolja ruska teniserka objavila da je GEJ i da ima DEVOJKU! (VIDEO/FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Darija Kasatkina

Najbolja ruska teniserka Darija Kasatkina pred kamerama je saoštila da je gej, priznala da ima devojku i da ne želi više o tome da ćuti.

- Malo sam nervozna zbog kamera, ali je sve u redu. Smatram da će na ovaj način kada neko kao ja, sportistkinja i neko ko je poznatiji, javno kažem da sam gej, da to može da pomogne svima koji se suočavaju sa ovakvim problemom. Ovo je zabranjena tema u Rusiji, ali to nije iznenađenje. Ima tamo mnogo tabu tema - počela je Darija.

 

 

Ona je 12. teniserka sveta, a njena izjava u domovini izazvala je odjek.

- Slušam stalno frazu 'ako želiš da budeš gej', želiš, ne želiš, znaš, ne znaš. Ne mogu da slušam te gluposti više. Na ovom svetu nema ništa lakše od toga da si strejt. Kad imaš izbor, da li misliš da bi neko izabrao tek tako da postane gej i da sebi oteža život. Posebno ako živiš u Rusiji. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Darija Kasatkina

Usledilo je pitanje da li smatra da će ikada ljudi istog pola moći da šetaju Rusijom držeći se za ruke.

- Ne! Nikada se to neće dogoditi. Bar ne prema trenutnoj situaciji. Bilo je napretka u tom smislu pre oko četiri godine, kada se održavalo Svetsko prvenstvo u fudbalu. Ali, ništa se nije promenilo.

 

 

Imala je i jasnu poruku za kraj.

- Život u 'ormanu' nije lak, posebno kada to morate dugo da radite i da stalno razmišljate o svemu tome. Zbog toga je najvažnije da možete da živite sami sa sobom. Ostale ko j**e" - zaključila je Kasatkina sa psovkom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading