PRESUDA NIJE KRAJNJI EPILOG: Marjanović se neće predati tako lako!

Autor:

Hronika

24.07.2022

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokati Zorana Marjanovića imaju rok od 15 dana da ulože žalbu.

PRESUDA NIJE KRAJNJI EPILOG: Marjanović se neće predati tako lako!

Foto: N. Pančić

Zoranu Marjanoviću izrečena je kazna zatvora od 40 godina. Prema Krivičnom zakonu, njegovi branioci imaju pravo da u roku od 15 dana ulože žalbu na presudu, piše Blic.

- Nakon žalbe spisi se dostavljaju Apelacionom sudu u Beogradu koji će kao onaj na većoj instanci odlučivati o podnetim žalbama. Apelacija ima više opcija - može da potvrdi, može da je preinači, a ukoliko nađe da su osnovani žalbeni razlozi može i evenutalno da ukine presudu i naloži da predmet krene ponovo i naloži novo suđenje - objašnjavaju pravnici.

Takođe, i ako se bude u Apelacionom sudu postupalo po hitnom postupku, moguće je da će se konačna odluka čekati mesecima, budući da to zavisi od složenosti postupka, prenosi Blic.

Ukoliko Apelacioni sud potvrdi presudu i odbije žalbe odbrane kao neosnovane ona će postati pravosnažna i u tom slučaju će osuđeni biti sproveden na izdržavanje kazne u neki od zavoda za izvršavanje kazne.

- U kaznu se uvek uračunava i vreme koje je osuđeni proveo u pritovru. U slučaju Marjanovića najmanje 10 meseci - navode stručnjaci.

Naime, ukoliko ova presuda bude potvrđena i od strane Apelacionog suda u Beogradu odbrani su na raspolaganju vanredni pravni lekovi - poput ulaganja žalbe Vrhovnom kasacionom.

- Tada samo može da se unese žalba odnosno zahtev za zašititu zakonitosti ili zahtev za ponavljanje krivičnog postupka - pojašnjava izvor iz pravosuđa za Blic.

Podsetimo, u ovom postupku, pravni zastupnici Zorana Marjanovića su Stefan Jokić i Nikola Dumnić.

Oni su nakon izricanja presude bili vidno izrevoltirani i potrešeni, uporno ponavljajući da je presuda skandalozna, kao i da je doneta pod pritiskom javnosti.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading