OGLASIO SE DIREKTOR DEČIJEG SELA: Jana je spakovala stvari u ranac i otišla! Nije neobično da deca odlaze iz sela!

Autor:

Hronika

02.06.2022

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija intenzivno traga za Janom Špoljar (13), Andrijanom Mandić(13) , Mejrom Dikulić (13) i Stefanom Tadićem (18), štićenicima Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici, koji su otišli iz ove ustanove.

OGLASIO SE DIREKTOR DEČIJEG SELA: Jana je spakovala stvari u ranac i otišla! Nije neobično da deca odlaze iz sela!

Foto: Facebook/Bendzamin Spoljar

Kako je objasnio direktor Dečijeg sela Mirko Jankelić, o slučaju je od prvog momenta obaveštena policija.

- Ovde je reč o samovoljnom napuštanju od strane četiri štićenika. J.Š. je 30. maja u 21 sat samovoljno napustila ustanovu, spakovala svoje stvari u ranac i otišla. Njen odlazak je primećen, vaspitači su je zvali telefonom, ali se veza prekinula. Policija traga, pregledaju kamere. Nadamo se da će svi naši štićenici biti pronađeni - kaže Jankelić i dodaje da su dve devojčice i tinejdžer otišli nezavisno od J. Š.

Prema našim saznanjima drugi štićenici su zajedno.

Kako nezvanično saznajemo, Tadić je u emotivnoj vezi sa Dikulićevom, dok je Mandićeva njena drugarica.

- Oni su nekoliko godina u Dečijem selu, dok je Jana tu svega nekoliko meseci i još uvek je u fazi prilagođavanja, ona i dalje ima kontakt sa ljudima koje je poznavala ranije pre nego što je smeštena u selo. Nije neobično da deca odlaze iz sela, naročito što je to ustanova koja nema ogradu, žicu, kapiju i katanac - priča izvor Kurira:

- Deca su smeštena po kućicama kako bi se stvorio osećaj porodičnog doma. Njih ne snimaju kamere, kućice se zaključavaju u 22 sata, a vaspitači danonoćno brinu o njima. Uprkos tome što štićenici ponekad odu, to se zaista ne dešava često i oni ovde imaju svu brigu i podršku. Svi su zabrinuti zbog ovih odlazaka - objasnio je izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading