UBIĆU TE AKO NE OPTUŽIŠ VUČIĆA! Katnićeve brutalne pretnje srpskom generalu: DIKIĆU GLAVA BILA U TORBI!

Autor:

Hronika

02.06.2022

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milivoje Katnić me ucenjivao da za izmišljeni državni udar optužim SPC i predsednika Srbije, kaže Bratislav Dikić.

UBIĆU TE AKO NE OPTUŽIŠ VUČIĆA! Katnićeve brutalne pretnje srpskom generalu: DIKIĆU GLAVA BILA U TORBI!

Foto: Tanjug/Estock

Nekadašnji general policije Srbije i komandant specijalne policijske jedinice Žandarmerije Srbije Bratislav Bata Dikić tvrdi da ga je Milivoje Katnić, doskorašnji glavni specijalni tužilac Crne Gore, na pravdi boga strpao iza brave i na robiji držao četiri i po godine, te da mu je, doslovce, pretio da će da ga ubije u zatvoru ukoliko ne optuži predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ga je poslao da napravi puč na dan parlamentarnih izbora 2016.

- Ucenjivao me životima moje dece da priznam krivicu u izmišljenoj optužnici. Obećavao mi je za to stotine hiljada evra i da budem doživotno obezbeđen s porodicom u Luksemburgu. Ucenjivao me je da optužim našu Srpsku pravoslavnu crkvu da su učestvovali u "državnom udaru" u Crnoj Gori, da optužim Srbe u Crnoj Gori, Andriju Mandića i Milana Kneževića, i na kraju da optužim i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kad je video da neću da pristanem na ucene i postanem smeće, Katnić je ustao i rekao:

- Ti ćeš meni umreti u zatvoru, znam da si bolestan, boluješ od raka. Osudiće te na 15 godina i ja ću tebe da ubijem u zatvoru.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Milivoje Katnić

 

Dok svedoči da je, bolestan od raka, skoro na rubu života, bio pod pritiskom Katnića i njegovog kolege specijalnog tužioca Saše Čađenovića, ali spreman da umre u zatvorskoj ćeliji i da do kraja ostane čovek, nekadašnji general policije Srbije kaže da je torturu trpela čitava njegova porodica.

- Katnić i Čađenović su me 24 puta tajno iz Spuža vodili na saslušanje, najčešće noću civilnim autom. Nudili su mi da potpišem sporazum o priznanju krivice i dobijem 15 meseci zatvora. Dobio sam papir da potpišem da sam znao za državni udar, kao i za oružje, i da su Rusi umešani u to. Čađenović je pozivao moju suprugu preko Vajbera i pokušavao da je pritisne da bi uticala na mene da lažno svedočim. Nisam mogao da zagrlim svoju decu, četiri i po godine nisu mi dozvolili da čujem i vidim rođenog brata, koji se razboleo i umro, a da ja nisam s njim ni reč progovorio - svedočio je Dikić na TV Hepi.

Republika

Foto: KlikTV/Pink

Bratislav Dikić

On je prvostepenom presudom iz maja 2020. bio osuđen na osam godina zatvora za pomoć u pokušaju terorizma i stvaranja kriminalne organizacije. Inače, tom presudom, koju je Apelacioni sud oborio 5. februara 2021, lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević sa 11 srbijanskih i ruskih državljana osuđeni su na skoro 70 godina zatvora, a početak ponovljenog suđenja pred Višim sudom u Podgorici odložen je pre nekoliko dana za 5. septembar zbog zahteva okrivljenih za izuzeće tužioca Saše Čađenovića.

"Nadam se da će ga stići pravda"

Bratislav Dikić istakao je da se nada da će Katnić platiti za svu nepravdu. 

- Stiže ovog nečoveka božja pravda. Nadam se da će ga uskoro stići i ovozemaljska pravda zakona Crne Gore - kazao je Dikić i dodao da je "ovaj nečovek, polupismeni, sada penzionisani specijalni tužilac bratske Crne Gore izmislio 'državni udar' u Crnoj Gori".
- Mene bolesnog od raka je pritvorio u tamnicu od pet kvadrata pune četiri i po godine, bez osnovnih uslova da preživim
- kazao je Dikić.

Koristili metode kriminalnih klanova

Prema rečima Andrije Mandića, general srpske policije Dikić i Mihailo Čađenović su zatvarani, maltretirani i ucenjivani da bi lažno optužili njega i Milana Kneževića.

- Milivoje Katnić i tužilac Saša Čađenović su udarali najpodlije, u potpunoj koordinaciji s bivšim sudskim većem, koristeći čak i metode kriminalnih klanova - rekao je Mandić.

On je kazao i da veruje da će korumpirani sudski organi Đukanovićevog režima odgovarati za prljave poslove koje su odrađivali.

- Mi se zalažemo da sva suđenja nosiocima pravosudnih funkcija budu javno prenošena da bi javnost imala puni uvid u dubinu pada sudstva i koliko je bila kriminalizovana ta grana vlasti - zaključio je Mandić.

Vujačić: Za diskreditaciju Srbije bi dali i 100.000 evra

Savetnik ministra MUP Svetozar Sveta Vujačić veruje da je Bata Dikić doživeo ogromnu torturu u zatvoru u Spužu jer nije podlegao pritiscima državnog vrha Crne Gore da optuži Vučića i tamošnju opoziciju da su ga angažovali za teroristički akt.

- Verujem da su Dikiću nudili novac i razne pogodnosti, ali njemu je bitnija čast od materijalnih stvari i logično je da nije podlegao. On je mnogo znao o funkcionisanju policije i bio im je dragocen kao saradnik, ali ostao je dosledan idealima. Đukanoviću i njegovom kadru bi odgovarao i danas svako na položaju ko bi pristao da diskredituje srpsku vlast i na keca bi mu dali 100.000 evra jer su ih zaradili od šverca kokaina, a ne mukotrpnim radom - istakao je Vujačić za Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading