ŠOKANTNO SVEDOČENJE BIVŠEG DIREKTORA POLICIJE: Nisam znao šta Papić radi u MUP

Autor:

Hronika

24.05.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ja sam Gorana Papića upoznao u pratnji ministra Stefanovića, doživljavao sam ga kao deo njegovog ličnog obezbeđenja, izjavio Vladimir Rebić.

ŠOKANTNO SVEDOČENJE BIVŠEG DIREKTORA POLICIJE: Nisam znao šta Papić radi u MUP

Foto: youtube.com/printscreen

Bivši direktor policije Vladimir Rebić šokirao je juče sve u sudnici Višeg suda u Beogradu izjavom da je Gorana Papića upoznao kao pratnju bivšeg ministra Nebojše Stefanovića i da ga je u telefon upisao kao Goran obezbeđenje.

U vreme spornog vraćanja automobila Marku Miljkoviću, desnoj ruci Veljka Belivuka, Papić je bio zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala. On se sumnjiči da je Miljkoviću mimo procedure vratio blindirani automobil. Iznoseći odbranu, Papić je izjavio da s automobilom nije imao nikakve veze, ali da ga je Stefanović zvao i od njega zahtevao da Miljkovića brzo sasluša i pusti. Tada je potvrdio i da je s bivšim ministrom bio dobar prijatelj.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Vladimir Rebić

Bivši direktor policije juče je pred sudom izjavio da ništa o tom događaju nije znao, osim da je postojala naredba da se Miljković sasluša zbog pretnji kolegi iz Žandarmerije.

Stefanović pozvan, ali nije došao

Inače, sud je za juče pozvao i bivšeg ministra Nebojšu Stefanovića, ali on nije došao u sud. Nastavak suđenja zakazan je za 14. jun, kada bi trebalo da svedoči Stefanović, za kog je sudija naveo da će biti pozvan i preko radnog mesta - ministra odbrane.

- O Papićevom hapšenju ništa nisam znao, to je radio sektor unutrašnje kontrole. Ja sam njega upoznao u pratnji ministra Stefanovića, doživljavao sam ga kao deo ličnog obezbeđenja tadašnjeg ministra. Nisam ga doživljavao kao nekog bitnog i uticajnog - rekao je, između ostalog, Rebić, koji je u vreme hapšenja Papića 9. marta prošle godine bio na mestu direktora policije.

Na pitanje sudije da li se raspitivao posle hapšenja čoveka koji je imao rukovodeću funkciju u "važnoj organizacionoj jedinici MUP", on je naveo da se iz iskustva nije raspitivao i da se ispostavilo "da je dobro procenio".

Prethodno je pred sudom svedočio i Dejan Kovačević, bivši načelnik UKP, koji je naveo da ga je Milenko Munižaba, načelnik beogradskog UKP, izvestio da ga je pozvao Papić i rekao da Miljkoviću treba da se vrati automobil.

Republika

Foto: printscreen

Miljković i Belivuk

- Rekao je da mu je Papić naveo da je to "došlo odozgo", ali je moj utisak bio da nije generalno imao problem s tim jer je vozilo bilo čisto - rekao je Kovačević i, odgovarajući na pitanja, naveo da se među kolegama jeste pričalo da je Papić u dobrim odnosima s tadašnjim ministrom i da je "odatle crpeo snagu za svoj uticaj".

- Ja ne znam da li je svoj uticaj iskoristio za ovo vozilo - rekao je Kovačević.

Podsetimo, Miljkoviću je blindirani automobil oduzet, a potom odmah vraćen 15. aprila 2020. Goran Papić je optužen da je mimo procedure vratio automobil Miljkoviću, koji je s Veljkom Belivukom optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za ubistva, preprodaju droge i držanje oružja.

Za krivično delo trgovina uticajem, za koje se Papić tereti, zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Bonus video:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading