Kipar: Uhapšen Izraelac u vezi sa trgovinom organa na Kosovu

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

05.01.2018

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski državljanin Moše Harel, optužen da je umešan u skandal vezan za trgovinu ljudskim organima na Kosovu pre deset godina, uhapšen je na Kipru, a prištinske vlasti zatražile su njegovo izručenje kako bi mu se sudilo, javlja Rojters pozivajući se na kosovsku policiju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Rojters navodi da su primaoci organa, mahom Izraelci, plaćali između 80.000 i 100.000 evra, a da neki od donora nikada nisu dobili bilo kakav novac

Navodi se da je Harel optužen da je tragao za ljudima kojima je potrebna transplantacija bubrega i da je privlačio na Kosovo donore tih organa iz Turske i država bivšeg Sovjetskog Saveza obećavajući im isplatu do 12.000 evra.

Rojters navodi da su primaoci organa, mahom Izraelci, plaćali između 80.000 i 100.000 evra, a da neki od donora nikada nisu dobili bilo kakav novac.


- Osumnjičeni M.H. uhapšen je pre nekoliko dana na Kipru na osnovu međunarodnog naloga za hapšenje. On je bio na poternici od 2010. godine - kazao je Rojtersu portparol kosovske policije Baki Kelani.

Navodi se da je Rusija, takođe, izdala međunarodni nalog za hapšenje Harela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading