DETALJI ZLOČINA ZBOG KOJEG JE RADOMIR OSUĐEN NA DOŽIVOTNU: Hvatao nesrećnu Zoricu za vrat, davio, a na kraju je ŽIVU ZAPALIO!

Autor:

Hronika

15.04.2022

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radomiru Blagojeviću izrečena je doživotna kazna, jer je zapalio živu ženu, Zoricu Kalinić, zbog čega je preminula.

DETALJI ZLOČINA ZBOG KOJEG JE RADOMIR OSUĐEN NA DOŽIVOTNU: Hvatao nesrećnu Zoricu za vrat, davio, a na kraju je ŽIVU ZAPALIO!

Foto: facebook.com/printscreen

Blagojević je u julu 2020. godine u Beogradu zapalio i tako usmrtio Zoricu Kalinić (66), a tri nedelje ranije pretukao i silovao R. N. u svojoj kući u selu Radinac kod Smedereva.

On je treća osoba koja je u Srbiji osuđena na doživotnu robiju, a ovu kaznu pre njega su dobili Ninoslav Jovanović Malčanski berberin i Dejan Dabović.

Podsetimo, kobnog 13. jula u Surčinskoj ulici na Novom Beogradu Blagojević je sačekao Kalinićevu u hodniku njene zgrade, a kada je ušla, pošao je za njom. Došlo je do kraće rasprave posle njenog odbijanja da ga pusti u stan. Nesrećna žena mu je okrenula leđa, a on je to iskoristio da je polije benzinom iz kanistera koji je spremio, a zatim ju je iste sekunde zapalio. Zorica je zadobila teške opekotine, ali uprkos borbi lekara, preminula je posle dva dana.

Foto: facebook.com/printscreen

Preminula Zorica

- Zorica je kucala na naša vrata, a kad smo otvorili, šokirali smo se! Bila je gola, jer joj je garderoba izgorela, crvena od opekotina, spaljene kose. Tražila je pomoć. Nismo je prepoznali, pitali smo je kako se zove i tek kad je rekla Zorica, shvatili smo ko je - rekao je jedan od komšija za Kurir posle zločina:

- Kad je ušla kod mene, rekla je da ne zna ko ju je napao. Rekla je: "Upali me jedan čovek." Mi smo odmah posumnjali na Radomira. On je povremeno dolazio kod nje, a upoznali su se preko Fejsbuka. Radio je na nekoj građevini, inače je iz Smedereva. Desetak dana pre napada ona mu je rekla da ne želi više da ga vidi. Žalila se da je mnogo pio, ali i da je napada. Hvatao ju je za vrat i davio. Nije htela da prijavi policiji jer je htela da prekine svaki kontakt s njim.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Fejsbuk preminule Zorice i komentar Blagojevića

Blagojević je, podsetimo, na suđenju šokirao javnost svojom izjavom da mu nije jasno zašto se tereti za teško ubistvo.

- Sudija, ja sam nju samo povredio, polio sam je benzinom. Zašto me terete za teško ubistvo na svirep način?!Umrla je dva dana kasnije u bolnici. Ja sam njoj naneo povrede - rekao je Blagojević, a kada ga je sudija pitao kako ju je povredio on je hladnokrvno odgovorio:

- Pa polio sam je benzinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading