VELJA I MESAR OTELI HOTEL U BEOGRADU: Mafijaški klan ojadio slovenačkog državljanina

Autor:

Hronika

31.03.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suvlasnik hotela "Life Design", slovenački državljanin Miloš Plantarič obelodanio je novinarima da ga je opljačkao i prevario klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Kako tvrdi, Velja Nevolja i Mare Mesar su sa ekipom 2020. preoteli hotel i opljačkali inventar i druge izuzetno vredne stvari iz tog objekta.

VELJA I MESAR OTELI HOTEL U BEOGRADU: Mafijaški klan ojadio slovenačkog državljanina

Foto: Printskrin

Čitava afera započela je, kako on kaže, kada je protivpravno preko APR hotel prenesen s firme na firmu od drugog suvlasnika, njegovog partnera. Državinu hotela koju je izgubio biznismen iz Slovenije Miloš Plantarič pokušao je da povrati uz pomoć čoveka kojeg iz straha naziva samo "organizator". Nakon što mu je "rešio" povratak državine, "organizator", za koga je kasnije čuo da je osuđivan za ubistvo, predložio je Milošu da uzme obezbeđenje, i to ni manje ni više nego firmu TNT Protect.

Ne sluteći da to obezbeđenje vode mafijaši poput Mesara i Nevolje, Miloš potpisuje ugovor, a u maju 2020. u hotelu se pojavljuje "mnogo ogromnih, strašnih ljudi", među kojima je glavnu reč vodio Miljković.

Kako tvrdi Plantarič, Marko mu je dao rok od 24 sata da se izjasni pristaje li na uslove, napominjući "da bi mu bolje bilo da se složi s tim" jer iza njihovog klana, navodno, stoje "policija i politika".

 

- Ispostavilo se da su on i njegov drug Velja iza te firme, što do tada nisam znao. Rekao je da on i Velja ne rade po tržišnim uslovima, kako smo se dogovorili, već za deo vlasništva hotela, te da će oni držati ključeve, video-nadzor, a da se ja bavim ugostiteljstvom i plaćam im za to koliko se dogovorimo - rekao je Miloš.

Nakon što je doneo odluku da ne pristane na Miljkovićeve uslove, plašeći se za sopstvenu bezbednost, Plantarič se obratio ambasadi Slovenije i tražio sastanak s policijom.

Policajci sakrili pištolj Beluvukovog klana

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu protiv dvojice policajaca Predraga L. i Bojana V., koji su na dan hapšenja ekipe Veljka Belivuka bili zaduženi za pretres iznajmljenog stana Vlade Georgijeva i njegove supruge Slađane Sekulić. Oni se sumnjiče da su ovim saradnicima Belivuka i Marka Miljkovića pomogli da tokom pretresa drugi policajci ne pronađu pištolj glok 19 za koji Georgijev i Sekulićeva nisu imali dozvolu. Takođe, nađeni novac nisu oduzeli niti uveli u zapisnik.

Belivukov klan, kako ističe Plantarič, nekoliko dana kasnije pokrao je iz hotela opremu u vrednosti od 90.000 evra, razbijajući zidove hotela da bi izneli veće sprave, da bi kasnije šteta naneta hotelu dostigla vrednost od 500.000 evra.

- Pokradena je celokupna kuhinja, vešeraj, serveri, računari, kreveti, ormani, slike, televizori i mnogobrojni drugi inventar, a ukupna vrednost štete procenjena je na 1.200.000 evra. Otišao sam u policiju, gde me je primio dežurni inspektor i nakon iznetog slučaja, fizički izbacio napolje, odbijajući da mi da bilo kakvu službenu belešku - tvrdi slovenački biznismen, konstatujući da je oduzimanjem svakog dela hotela "oduziman deo njegovog života".

Sudbina hotela koji trenutno ne radi još je neizvesna s obzirom na to da je, kako kaže Miloš, sud "na tacni prepustio njegov deo hotela firmi pod čijom nadležnošću je izvršen kriminal". I dalje, kako kaže, živi u strahu.

Plantaričevu priču pokušali smo danas da proverimo u MUP Srbije, ali nam do sada nije odgovoreno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading