PAKLENI PLAN VELJINOG KONSILJEREA! Opstrukcija suđenja kriminalnom klanu Belivuka: PROVALJENA TAKTIKA LAZAREVIĆA!

Autor:

Hronika

11.03.2022

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Dejan Lazarević sa svojim timom koji zastupa vođe monstruoznog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića više nego očigledno vrši opstrukciju suđenja u nadi da će različitim zahtevima dovesti do odugovlačenja postupka jer je i sam svestan da brani neodbranjivo.

PAKLENI PLAN VELJINOG KONSILJEREA! Opstrukcija suđenja kriminalnom klanu Belivuka: PROVALJENA TAKTIKA LAZAREVIĆA!

Foto: Starsport/ST/Tanjug

Dejan Lazarević branio Belivukov klan

Njegov prvi zahtev za izuzeće tužioca i sudije, pozivajući se na navodne nezakonitosti, a kojim je uspeo da odloži pripremno ročište, osujećen je ipak i brže nego što je očekivao jer je odlučno odbačen.

Jučerašnji nastavak suđenja Belivukovom klanu odložen je samo nakratko jer ta odluka o odbijanju zahteva nije zvanično stigla u sud.

Političku klimu pred izbore Lazarević koristi u lične svrhe i klijentima servira navodno poverljive informacije, prema kojima će doći nova vlast spremna da ih abolira ukoliko optuže vladajuću strukturu da su bili njihovi nalogodavci za ubistvo Olivera Ivanovića i navodno Vladimira Cvijana.

Sami sebi skočili u stomak

Belivuk je u utorak besramno istupio pred sudskim većem u sudnici Specijalnog suda i ponudio se da razotkrije ubice Ivanovića i navodno Cvijana iako je u vreme oba strašna slučaja, u januaru 2018, on bio u zatvoru zbog likvidacije karatiste Vlastimira Miloševića, poznate kao ubistvo na šinama. 
Miljković je, kao i Belivuk, na prvom pripremnom ročištu izgovorio mnogo laži i besmislenih stvari koje su proizvod neodržive odbrane advokata. Jasno je da ni svi sledeći koraci neće imati nikakvu težinu posle ovakvih konstrukcija i očajničkih pokušaja optuženih.

Belivuku i Miljkoviću je predložio i da zauzvrat zatraže status svedoka-saradnika.

Belivukov konsiljere je dan nakon prvog pripremnog ročišta obišao njega i Miljkovića da bi im čestitao na javnom nastupu u utorak, tokom kojeg su izrekli sve što im je on servirao na tacni. Posetu u pritvorskoj jedinici Lazarević je iskoristio i za pripremu branjenika za nastavak pretresa, tokom kojeg, kako saznajemo, neće odustajati od ideje da se najopasnije ubice, otmičari i dileri preporuče za svedoke-saradnike.

- Svi smo bili šokirani onim što smo čuli u sudnici od Belivuka i Miljkovića jer su izašli pred veće kao osvajači univerzuma. Znamo da su spremni na sve, ali da se ponude za svedoke-saradnike i da otkriju ubice Ivanovića i navodno Cvijana, kao i aktere afere "Savamala", to je više nego skandalozno - rekao je jedan od retkih advokata u predmetu koji pokušava da ostane autonoman u postupku budući da je Lazarević dominantan i da je, takoreći, šef mladim advokatima.

Republika

Foto: printscreen

 

 

Usred suda psovali svedoke-saradnike

Lideri najsurovijeg klana u novijoj istoriji Srbije došli su iz pritvora u beloj i crnoj majici, neodstupajući od obeležja navijačke frakcije "Principi", pod čijim okriljem su činili zlodela i naneli mnogo patnje žrtvama, čiji broj i dalje nije poznat, kao i porodicama stradalih i onih za kojima se još traga. Tridesetorica okrivljenih su na optuženičkoj klupi burno pozdravila istupe Belivuka i Miljkovića čak i aplauzom, koji je prekinula straža. Iako su stražari svim resursima pokušali da spreče istupe pripadnika klana, oni su neprimereno reagovali i javno upućivali psovke svedocima-saradnicima Bojanu Hrvatinu i Nikoli Spasojeviću Spaletu, koje uporno pokušavaju da diskredituju, nazivajući ih ludakom i narkomanom uprkos tome što su im kumovali i bili njihova desna ruka.

Jedina žena u klanu Slađana Sekulić, čiji muž Vlado Gerogijev, takođe je deo klana, ponašala se kao osvajač i, kao novopečena crnka, paradirala je ispred suda, došavši iz kućnog pritvora, uzdignute glave je pratila proces.

Bivši obaveštajac SDB Božidar Spasić tvrdi da iza Belivuka i njegovog advokata stoji antidržavna mafijaška hobotnica. 

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

 

- Sigurno je da iza klana stoje policijski službenici, prikriveni i neotkriveni političari i deo opozicije. Kome više nije jasno da Belivuk, Miljković i njihov advokat spominju slučajeve o kojima već mesecima preko antidržavnih medija priča opozicija, njihova potparolka, bivše sudije i njihovi advokati koji ne biraju sredstva u borbi protiv predsednika Vučića - kaže Spasić. 

On nadalje objašnjava da je klan opasniji od zloglasnih "zemunaca" izabrao i pravi tajming za galamu.

- Predizborna galama i dranje opozicije se savršeno uklapa u aktivnosti savetnika mafije koja ubijanje i mlevenje žrtava, uprkos dokazima, ne priznaje, dok se nude da ispričaju i najmanje detalje o smrti Cvijana i lidera kosovskih Srba - kaže Spasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading