TREĆA SMRT ZAOKRUŽILA TRAGEDIJU: Ovo su otac i sin koji su umrli zajedno u Ripnju

Autor:

Hronika

23.03.2022

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momčilo Marković iz Kremenca, zaseoka Ripnja, pucao je u ponedeljak popodne sebi u glavu dok mu je otac Milan umirao na postelji.

TREĆA SMRT ZAOKRUŽILA TRAGEDIJU: Ovo su otac i sin koji su umrli zajedno u Ripnju

Foto: ST/N. PANČIĆ

Zbog dve smrti najbližih srodnika koje su se faktički dogodile istovremeno Markovići su neutešni. 

Momčilova žena Zorka sa svojih sedamdesetak godina je na izmaku snage i sprema sahranu za muža i svekra, a crni dan nikada neće zaboraviti.

- Svekra smo okupali Moma i ja i obukli mu čiste gaće i košulju. Vodicom sam mu okvasila usta, a Moma ga je pridigao na jastuku da mu bude udobnije. Ja sam nastavila da motam cigare od duvana koji gajimo  i napunila sam kutiju mužu. On je uzeo paklicu i upaljač i izašao. Mislila sam da ide negde po imanju ili kod sinovca, a ispostavilo se najcrnje- svedoči Zorka i nastavlja u očaju:

Foto: Privatna arhiva

 

 

- Naš stariji sin je našao oca na livadi gore ispod šume. Ubio se iz očaja. Nisam mogla da idem da vidim taj prizor uživo, ali sam na sinovljevom  telefonu  videla užasnu sliku koju je napravio kad ga je zatekao tamo. 

Zorka nam dalje priča kako će na groblju na Trešnji sin i otac počivati odvojeno.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

 

- Moma i ja smo spremili novu grobnicu za nas, a deda će kod svoje bake da se sahrani. Mi smo želeli da olakšamo deci pa smo kupili mesto na groblju, tako da njima ostaje samo da nas smeste i zatrpaju - rekla je Zorka.  

Ona ustaje i pokazuje nam rukom da je pratimo ka sobi gde su na zidu porodične fotografije. Na jednoj od forografija je sinovac njenog sada pokojnog muža Momčila koji je kako kaže nedavno ostao bez žene stare manje od 50 godina.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

 

- Ovo su deda i baba, a ovo smo nas dvoje sa mojom svekrvom dok smo bili mladji. Evo ga ovde sa mojim sinovima, naš sinovac, a i on je jadan u ogromnim mukama jer mu se źena skoro obesila - ispričala je Zorka. 

Nesrećna žena nas ispraća na put za Beograd sa lepim željama uprkos svojim problemima i kaže da se nada da će iako sada ostaje u kući na kraju sela sama, valjda naći mir i radovati se uspesima unuka koje opisuje kao zlatnu decu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading