PRE NEGO ŠTO SU GA ZAKLALI ME PITAO KAKO SAM! Potresna ispovest porodice mornara, ovo su njegove POSLEDNJE REČI!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napisao mi je: "Kako je tebi danas, idem na večeru", citira Mirjana Panić poslednju prepisku sa stradalim suprugom Draganom.

PRE NEGO ŠTO SU GA ZAKLALI ME PITAO KAKO SAM! Potresna ispovest porodice mornara, ovo su njegove POSLEDNJE REČI!

Foto: Printskrin Youtube, Instagram

Supruga Dragana Panića (51) iz Pančeva, koji je nađen mrtav u nedelju na brodu u Đenovi, Mirjana kaže da ništa ne sluti na samoubistvo jer je u poslednjem dopisivanju s njom bio veoma raspoložen i rekao joj je da ide da večera, a nekoliko sati kasnije nađen je mrtav s prerezanim vratom u mašinskom odeljenju na brodu "Adelaida", koji je u nedelju ujutru stigao u italijansku luku.

Međutim, pored njega nije pronađeno nikakvo oružje, pa porodica ističe da je to ključni dokaz da je reč o ubistvu, kao i da je Dragan bio pun života i planova s velikom porodicom.

Foto: Facebook

Uhapšeni Fabijo

 

Očajnoj Mirjani Panić, pored bola za preminulim suprugom, poseban udarac daju nalazi italijanskih istražitelja koji tvrde da se Pančevac ubio tako što je sebi rasekao vrat.

- To je nemoguće. On je bio presrećan čovek. Živeo je za ćerku, sina, mene i unuke. Bio je moj oslonac, kao i ja njegov. Voleo je i posao i svoju firmu MSC. Rekao mi je: "Meni je moja firma dala sve." U nedelju smo se čuli oko 17.30. Pošto sam imala koronu, on mi je napisao: "Majka, stigao sam u Đenovu, idem na večeru, kako je tebi danas? Odoh da jedem, majka." To je bilo u 17.27, a ja sam se tada kupala i u 17.59 sam mu rekla da sam dobro i da sam obavila dosta kućnih poslova, a on je to pročitao u 18 sati. Verovatno je tada otišao da jede jer mu večera počinje u to vreme, a posle toga uvek ide da legne pošto oni uvek rano ustaju - priča Mirjana za Srpski telegraf i Republiku dok neutešno steže brojanicu.

Republika

Foto: printscreen/TV Prva

Mirjana Panić supruga mornara koji je pronađen mrtav na brodu

Draganova supruga ubeđena je da je njen muž, koji je radio kao mehaničar na brodu, ubijen jer je video nešto što nije smeo u vezi sa 450 kilograma kokaina koji je zaplenjen na istom brodu u nedelju.

- Kada su pronašli taj tovar droge, njega su zatekli mrtvog na njegovom radnom mestu, na kojem nema kamera. Sigurna sam da mu je naudio neko kome je verovao ili neko ko mu je bio iza leđa. Ja mogu život da dam da je moj čovek na tom brodu bio najpošteniji. Ubeđena sam da istinu nikada neću saznati, a njegova usta nikada neće progovoriti. Sve će zataškati - govori Mira u očaju.

Uhvaćeni dok su premeštali drogu

Republika

Foto: Printskrin Youtube, Instagram

DROGA IZ BRAZILA: Na brodu zaplenjeno 450 kg kokaina

Dok se Panići bore za pravdu svim silama, pa su angažovali i advokata u Italiji, italijanski mediji pišu da i tamošnji istražitelji rade punom parom da bi rasvetlili ceo slučaj. Trenutne informacije kojima raspolažu o brodu koji je u nedelju stigao iz Brazila jeste da je droga otkrivena kada su kamere u luci, koje su istražitelji nadgledali zbog naloga da sporne kontejnere uskoro provere, snimile kontrolora zaposlenog u luki Fabija Papasa (50) da uklanja neke pakete u sektor u kojem nema kamera, pa je odmah uhapšen, kao i njegov kolega Kulm Kamal, koji mu je pomagao. Fabio je uhvaćen dok je drogu snimao telefonom da bi te zapise nekom poslao, a italijanski inspektori kažu da je to rutina švercera koji te fotografije i snimke šalju naručiocima kao dokaz da je roba stigla u luku. Zaplenjeni kokain vredi oko 30 miliona evra.

Nemanja Panić, sin stradalog Srbina, navodi da firmi nikako nije u cilju da se otkrije da je njegov otac ubijen jer bi njegova firma snosila štetu za osiguranje od pola miliona evra.

- Siguran sam da istina nikada neće biti otkrivena jer firma ne želi da dopusti toliku finansijsku štetu. Tamo gde on radi nema kamera, ali ima gore na palubi, što znači da može da se vidi ko je sišao dole u kritično vreme, a ko je izašao. U telefonu mu nisu ništa sumnjivo našli. Poslednje poruke koje nam je napisao su bile, kao i uvek, perfektne sa svim zarezima na svom mestu. Moj tata je imao velike planove za budućnost i znam da nas nikada ne bi ovako napustio - ističe ogorčeni Nemanja, a s tim je saglasan i Draganov brat, koji je rekao da je Pančevac ubijen zbog te zaplenjene droge.

Nije pio antidepresive

Supruga Dragana Panića naglašava da on nije pio antidepresive, kako su mediji pisali, i da labilna ličnost ne bi mogla da radi takav posao toliko dugo kao on.

- On je u toj firmi od 2013. Pre toga je radio u Rafineriji 20 godina. Na brodove je nosio samo nužne lekove ako se prehladi, a znali smo da ga teramo i andol da popije. Bio je izuzetno jak i psihički i fizički jer je to i posao zahtevao od njega, a imaju i rigorozne lekarske preglede i test na drogu. Bilo je i onih koji ne mogu da izdrže taj tempo, pa ubrzo budu iskrcani s broda. Mi smo u braku 30 godina i najbolje ga poznajem. Nikada nije znao koji tovar prevozi, a obišao je ceo svet. Kad god dođe kući treba mu sedam dana da očisti prste. Nadamo se da će nam naše ministarstvo unutrašnjih poslova pomoći da dokažemo da je ubijen - kaže Mirjana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading