PROTIV DIREKTORA CSR PODIGNUTA OPTUŽNICA: Određena mera elektronskog nadzora

Autor:

Hronika

10.02.2022

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu podnelo je Osnovnom sudu u Velikom Gradištu optužni predlog protiv Danijela Ž. iz Velikog Gradišta zbog tri krivična dela nasilje u porodici.

PROTIV DIREKTORA CSR PODIGNUTA OPTUŽNICA: Određena mera elektronskog nadzora

Foto: Foto: Facebook/Danijel Živanović

Danijel Živanović

- Njemu se na teret stavlja da je 31.01.2022. godine primenom nasilja ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje supruge, tašte i svog šuraka, tako što je, pošto mu je supruga saopštila da želi da ga napusti, najpre vikao i galamio, a zatim joj zapretio da nema gde da ide, da će je ubiti i da će zaklati ko bude prišao njegovom detetu, da bi joj potom stegao za ruku i više puta udario po leđima i levom ramenu, a zatim počeo da je steže po levoj šaci, kojom prilikom joj je naneo povrede u vidu hematoma na levoj šaci- navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, taštu je vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, a zatim je otvorenom šakom udario po glavi u predelu čela i desne slepoočnice.

Foto: Facebook/Danijel Živanović

Osumnjičeni Danijel

Svog šuraka je takođe vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, da bi mu zatim prišao i pesnicom udario u bradu i donju usnu, a zatim i u potiljak, uhvatio za odeću i povlačio ka sebi, kojom prilikom mu je naneo povrede u vidu otoka i erozije sluzokože.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu predložilo sudu da okrivljenom izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje 1 godine i meru bezbednosti zabranu približavanja i komunikacije sa oštećenima u maksimalnom trajanju od 3 godine.

Po podnošenju optužnog predloga, Osnovni sud u Velikom Gradištu je okrivljenom odredio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor) uz elektronski nadzor (nanogicu) do pravnosnažnog okončanja postupka, s obzirom na to da se oštećena, njegova supruga, više ne nalazi u istom domaćinstvu, prenosi Kurir.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading