NASTAVLJA SE POTRAGA ZA TELOM STRADALE DEVOJKE: Katarina se borila da spase drugaricu, odneli je talasi Južne Morave

Autor:

Hronika

01.02.2022

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretražili smo nekih od sedam i po do osam kilometara toka reke, ali Kaću nismo našli, kaže nastavnik Nenad Vučković.

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA TELOM STRADALE DEVOJKE: Katarina se borila da spase drugaricu, odneli je talasi Južne Morave

Foto: Društvene mreže

Meštani Predejana pretpostavljaju da se Katarina Petković (21), za kojom se traga po Južnoj Moravi, udavila u nameri da spase najbolju drugaricu od ranog detinjstva Anđelu Milovanović (20), kojoj su, prema obdukcionom nalazu, u udesu polomljene obe ruke i kuk. Ni trećeg dana potrage nije pronađen nijedan trag ka nestaloj devojci posle udesa koji se dogodio u subotu u mestu Džep, kada je s tri drugarice automobilom sletela u reku s mosta na regionalnom putu Vladičin Han - Predejane, pri povratku iz noćnog provoda. Potraga se nastavlja, a pored ronilaca, lovaca i svih odraslih meštana Predejana, Katarinu traže i njeni školski drugovi.

- Pretražili smo danas nekih od sedam i po do osam kilometara toka Morave, a fascinantno je koliko dece, Kaćinih drugara traga za njom, što se vidi po utabanim stazama oko reke, gde sada neometano može da se prođe. Katarina je bila odličan plivač i vrlo odgovorno dete i ona je, pretpostavljam, dala sve od sebe da izvuče Anđelu Milovanović iz reke jer ju je nosila voda pošto zbog povreda nije mogla da pliva. Mislim da se Kaća smrzla u vodi, koja je odnela, dok se Anđela nasukala na granu u plićaku, i meštani su je pronašli, videvši njenu ruku da viri iz vode - rekao je za Srpski telegraf Nenad Vučković, koji je bio nastavnik, kako stradalim tako i dvema preživelim devojkama Kristini Mitrović i Anđeli Stoilović.

Majka: Anđela u teškom psihičkom stanju

Jelena Stoilović, majka Anđele Stoilović, koja je vozila drugarice iz noćnog provoda i golfom sletela u reku s njima, kaže da njena ćerka još nije u stanju da da izjavu istražnim organima.

- Anđela nije životno ugrožena, ali je u užasno lošem psihičkom stanju i još ne može da bude saslušana - rekla je Jelena, uz napomenu da bez advokata ne sme da komunicira s medijima i komentariše navode da je Anđela u trenutku nesreće bila pod dejstvom alkohola.

Vučković tvrdi da Predejančani neće odustati od potrage za Kaćom, a navodi da su tokom jučerašnje potrage pronašli jaknu stradale Anđele i njena lična dokumenta.

- Pronašli smo i Kristininu ličnu kartu i tragove krvi, a pretpostavljamo da su sve devojke preživele nesreću, ali da je voda, nažalost, iako ne velika, ali hladna, odnela živote ove dve predivne devojke - kaže Vučković.

Uz apel na decu da razmišljaju kada i s kim sedaju u kola, misleći na sve eventualne posledice, nastavnik skreće pažnju, kao i mnoštvo njegovih varošana, na nedovoljno obezbeđeni i opasni most s kog su dve devojke sletele u jezivu smrt sa tek navršenih 20 godina.

- Devojke su sletele u reku baš na mestu gde je bila oštećena ograda kad je jedna žena pre desetak dana udarila automobilom i visila iznad reke polovinom auta. Inače, iz tunela se izlazi na most koji je zakrivljen nadesno, a Anđela Stoilović, koja je vozila, nastavila je pravo i ušla u suprotni smer, pa kroz slomljenu ogradu sletela u reku - objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading