HRVATSKA POLICIJA PONOVO ZBOG MATEJA DOLAZI U BEOGRAD? Nenad Periš dobio važne informacije

Autor:

Hronika

28.01.2022

09:31

Očajni otac pomno prati svaki korak potrage za sinom i kaže kako ima potpuno poverenje u srpsku policiju koja predano radi svoj posao.

HRVATSKA POLICIJA PONOVO ZBOG MATEJA DOLAZI U BEOGRAD? Nenad Periš dobio važne informacije

Printskrin

Nenad Periš nalazi se u Beogradu od kako mu je sin Matej nestao 31. decembra.

Očajni otac pomno prati svaki korak potrage za sinom i kaže kako ima potpuno poverenje u srpsku policiju koja predano radi svoj posao.

Periš kaže da policija i dalje namerava da traga za Matejem i da ne postoji nikakvo vremensko ograničenje potrage.

- Pokušavam da ne slušam neproverene informacije i one "sa strane". Meni je najvažnije da Mateja pronađemo i da se zajedno vratimo kući. Neka se posle razglaba šta je bilo, zašto je bilo i kako je bilo. Dobio sam informaciju da ću se ponovo sresti s predstavnicima srpske policije kada im kolege iz Hrvatske ponovo dođu u Beograd. Možda do tog susreta dođe do kraja ove nedelje - kaže Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju.

Iako je od nestanka prošlo već 27 dana, Nenad ne gubi nadu, gleda pozitivno u ishod istrage i nada se kako će se zajedno sa živim Matejem vratiti u Split.

- Biće to veliko slavlje u mom Splitu, u Hrvatskoj, ali i u Beogradu, kada Mateja pronađemo. Ne želim uopšte da mislim da ga nećemo pronaći živog. Razmišljam pozitivno, svi oko mene razmišljaju pozitivno i gotovo je neverovatna količina podrške koju dobijam iz svih delova bivše države, ali i iz Evrope - kaže Nenad Periš i dodaje:

- Ljudi mi nude smeštaj, stan, hranu..., a ja već 25 dana živim kod jednog mog prijatelja u Beogradu koji mi je širom otvorio vrata svog doma. Nedavno sam mu rekao da kojim slučajem živim još 20 života, ne bih mu mogao vratiti ono što je on za mene učinio. Ja sam u Beogradu, ne mislim se vraćati u Split dok ne pronađem sina. Nemam gde da idem bez njega. Odnosno, mogu da se vratim u Split i da sedim kod kuće u fotelji i razmišljam o onome šta se događa u Beogradu, ali takva mogućnost uopšte nije u fokusu mog razmišljanja.

On je naglasio da želi da bude ovde sve dok se nestali mladić ne nađe.

- Želim da budem ovde dok ne nađemo Mateja, kod sebe imam Matejeve stvari koje mogu da pomognu psima u policijskoj potrazi i sarađujem sa srpskim policijskim vlastima, kako bi što pre rešili ovaj košmar - kaže Nenad Periš.

printscreen

 

Nenad Periš je stigao u Beograd odmah nakon što je saznao da mu je sin nestao. Očajni otac rekao je da Matej nije bio nezadovoljan, niti njegov nestanak može da poveže sa nekim dešavanjem.

Nakon nestanka ubrzo su se pojavili mnogi snimci nadzornih kamera, na osnovu kojih se mogla kontruisati putanja kojom je išao. Potraga traje već skoro mesec dana, a mladić još uvek nije pronađen. Policija svakodnevno daje sve od sebe kako bi došla do novih tragova i na taj način se približila konačnom pronalasku Splićanina.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading