OD MATEJA I DALJE NI TRAGA NI GLASA, IZ HRVATSKE STIŽE I NJEGOV OTAC! Prijatelji mladića očajni: Možda je završio u nekom podrumu!

Autor: Republika

Hronika

02.01.2022

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Matej Periš iz Splita nestao je sinoć u Beogradu, a na nogama su i hrvatska i srpska policija.

OD MATEJA I DALJE NI TRAGA NI GLASA, IZ HRVATSKE STIŽE I NJEGOV OTAC! Prijatelji mladića očajni: Možda je završio u nekom podrumu!

Foto: MUP RH, Privatna arhiva

Još nema vesti o nestalom Mateju Perišu

Matej Periš (27) iz Splita nestao je noćas u Beogradu nakon što je poslednji put viđen u klubu "Gotik" u Beton hali oko 2.30 časova.

Njegovi prijatelji su kazali u razgovoru za medije da je njih sedmoro najpre su otišlo na večeru u jedan restoran u Beton hali, a onda u klub "Gotik". Kada je u jednom momentu društvo shvatilo da Mateja već neko vreme nema, počeli su da ga traže unutra. Na izlazu iz kluba, shvatili su da je njegova jakna ostala u garderobi, pa su potragu nastavili i van lokala. 

Drugovi su nakon potrage otišli u smeštaj, gde su se nadali da će ujutro doći. Kada se to nije desilo, kontaktirali su policiju, prenosi Blic.

Matejevi prijatelji o tome govore i u snimku načinjenom na obali Save, gde se ovi lokali nalaze. Jedan od mladića iz Hrvatske snimio je ulaz u lokal, okolne objekte i šetalište. Svojom kamerom "uhvatio je" obližnje kamere, ističući da se nada da postoji neki od snimaka koji bi mogli pomoći u potrazi.

On je takođe prišao do metalne ograde, ističući da je dovoljno visoka, te da se ne bi tek tako mogla preskočiti, ili nekim slučajem upasti u vodu.

Kako je naveo komentarišući je atmosferu u klubu,u njemu bila omladina, još mlađa od njega i njegovog 27-godišnjeg prijatelja. Kazao je da nije bilo opasnog društva.

- Nije on mali. Nije njega mogao jedan čovek nekako spremiti u džep i negde ga odneti. Ili eventualno da nikad nije izašao iz kluba i da su ga ovi pospremili u neki podrum. Može se saznati ko radi u klubu - rekao je jedan od Matejevih drugova.

Foto: Printscreen/MUP Hrvatske

Matej Periš na listi nestalih

Policija intenzivno traga za nestalim mladićem, a u potragu će se danas, kako prenose beogradski mediji, uključiti i njegov otac koji stiže iz Hrvatske. On je priznao da nije bio za to da njegov sin ide na doček Nove godine u Beograd. 

- Mateju je ovo bio prvi put da ide u Beograd i, da vam pravo kažem, nisam bio ni sada za to da ide baš tamo čekati Novu godinu. Ali, išao je s prijateljima koje zna još iz osnovne škole pa mi je ipak bilo nekako lakše - istakao je Nenad Periš, inače vaterpolo sudija i dugogodišnji radnik splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravlje.

Kako je otkrio, kada mu je Matejev prijatelj preko ćerkinog Instagrama zatražio broj mobilnog nakon dočeka Nove godine, odmah je znao da nešto nije u redu.

- Nemerljivu mi pomoć u ovim teškim trenucima daju moji stari prijatelji iz Beograda - bivši vaterpolista Igor Milanović i državni sekretar za sport Srbije Darko Udovičić koji su angažovali sve snage i resurse u potrazi za mojim sinom. Zvali su me i iz ambasade u Beogradu, iz beogradske policije... Mediji svakog trenutka i tamo i u Hrvatskoj objavljuju informacije i fotografije mog Mateja. Izuzete su kamere iz tog kluba "Gotik", gde je viđen oko dva i po iza ponoći - istakao je očajni otac. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ivana

02.01.2022 08:16

Daj Boze da je sve u redu i da pronadju decka sto pre. Podrska porodici kojoj je sada najteze.

Odgovori 14 2
Dragan

12.01.2022 15:59

Joj ovo je veliki stres, svi mi u Srbiji samo o tome pricamo, veoma nam je zao, Matej veoma lep i mlad momak, zalosno je mnogo, nedaj boze nikome takvo nesto. Daj boze da ga pronadju ziv i zdrav, svi molimo za njega, pitam se sta li se je moglo dogoditi. Pitam se ko je plivao u to doba noći. Vidise da je bio mrak. Daj boze da je ziv. Veoma mi je zao.