MORAĆE U ZATVOR ILI NA LEČENJE: Jutjuber koji je pravio haos u Novom Sadu neće proći nekažnjeno

Autor:

Hronika

20.12.2021

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznatom novosadskom jutjuberu Danielu Đukiću (36), koji je u nedelju u Novom Sadu napravio pravu dramu kada se u Ulici cara Dušana zabarikadirao u svom stanu na drugom spratu i pretio samoubistvom, kao i da će lišiti života sve ljude koji priđu njegovom stanu, preti kazna do čak osam godina zatvora zbog izazivanja opšte opasnosti.

MORAĆE U ZATVOR ILI NA LEČENJE: Jutjuber koji je pravio haos u Novom Sadu neće proći nekažnjeno

Foto: printscreen

Pripadnici MUP i Hitne pomoći proveli su ceo dan ispred Đukićeve zgrade da bi sprečili potencijalne opasnosti, a beogradski advokat Boško Žurić istakao je za naš list da je jutjuber izvršio ozbiljno krivično delo.

- Ukoliko su tačne informacije da je pretio da će ubiti sebe, komšije i svakog ko priđe njegovim vratima, izvršio je krivično delo izazivanje opšte opasnosti, za koje je predviđena kazna od šest meseci do pet godina, kao i novčana kazna. Takođe, s obzirom na to da je to delo izvršeno na mestu gde je okupljen veći broj ljudi i da je reč o stambenoj zgradi, reč je o težem obliku ovog krivičnog dela, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina, takođe uz novčanu kaznu - rekao je Žurić.

Naravno, o ovom slučaju svoj sud daće i psihijatri. Ako se utvrdi da je dramu režirao u stanju nervnog rastrojstva, čeka ga dugotrajno lečenje.

Marić: Privlačenje pažnje javnosti

Republika

Foto: K1/printskrin

 


Psihijatar Jovan Marić objasnio je za naš list da je ponašanje jutjubera privlačenje pažnje, odnosno da je reč o teatralnom samoubistvu.

- Osobe koje žele da se ubiju to i urade, bez najave. U drugom slučaju, kao što je ovaj, odnosno teatralnom samoubistvu, moguće je da je Daniel želeo da privuče pažnju medija i javnosti. Svakako treba da se odradi detaljna analiza i utvrdi u čemu je problem - istakao je Marić za Srpski telegraf.


Podsetimo, opsadno stanje počelo je u nedelju oko 9 časova, kada je uplašena majka jutjubera prijavila da se njen sin zabarikadirao u stanu i da preti da će da ubije svakog ko se pojavi na vratima, a da će potom presuditi i sebi. Odmah po pozivu, brzom akcijom policije blokirana je ulica, dok su se vatrogasne ekipe poređale ispod njegove terase, u slučaju da se odluči da skoči. Takođe, na licu mesta nalazile su se i ekipe Hitne pomoći i pregovarački tim MUP.

Dok su pripadnici hitne službe pokušavali da Danielu spasu život i da ga odgovore od namere, on se trudio da cela drama osvane na društvenim mrežama, očigledno pokušavajući da privuče pažnju. Osim što je sav tok događaja emitovao uživo na Tik-toku, u više navrata izlazio je na terasu nag do pojasa i igrao uz muziku. Takođe, u jednom trenutku rekao je da je "gledao horoskop na jednoj televiziji i da danas neće biti ništa".

Otac mu se obesio 7. decembra

Republika

Foto: printskrin/instagram/192.rs

 

Kako saznajemo od jutjuberovih prijatelja, on je doživeo porodičnu tragediju pre samo dve nedelje, kada mu se obesio otac u Apatinu.

- Danielov otac obesio se 7. decembra. Za sobom nije ostavio oproštajno pismo, a sumnja se da su uzrok porodični problemi. Radio je u banci, kao i majka, bili su mu posvećeni jer je jedinac - naveo je sagovornik.



Zahvaljujući uspešno pripremljenoj akciji, policija je s bravarima ušla u zgradu da bi, uz kontrolisanu eksploziju, uništili bravu blindiranih vrata, pa je Daniel odveden na odeljenje neuropsihijatrije KCV. Paralelno s njima, dizalica vatrogasaca je korpom sasvim prišla Đukićevoj terasi da bi ga sprečili u eventualnoj nameri da presudi sebi.

Čitava kriza završila se bez žrtava zahvaljujući pripadnicima MUP i Hitne pomoći, kao i pregovaračkom timu, koji je hrabro i osmišljeno izveo celu akciju.

Proslavio ga "Dnevnjak"

Republika

Foto: printscreen

 


Daniel na Tik-toku često objavljuje snimke, ima skoro 3.000 pratilaca, dok na Instagram nalogu ima oko 40.000 pratilaca. Učestvuje u Jutjub serijalu "Betparačke priče", a postao je poznat po "Dnevnjaku". Najgledaniji klip bio je "Voćkice mi život upropastile", na kojem ima oko dva miliona pregleda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 



 

Komentari (0)

Loading