NEVOLJA I MESER PRED TUŽIOCEM ZBOG PRANJA PARA: Advokat mafijaša stigao - POČINJU SASLUŠANJA!

Autor:

Hronika

17.12.2021

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Dejan Lazarevic stigao je u 9. 50 u Specijalni sud gde su zakazana saslušanja vođa kriminalnog klana Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihovog saradnika Filipa Ivanovskog.

NEVOLJA I MESER PRED TUŽIOCEM ZBOG PRANJA PARA: Advokat mafijaša stigao - POČINJU SASLUŠANJA!

Foto: printscreen

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Lazarevića je ispred suda sačekao mladi advokat sa kojim je odmah ušao unutra.  

Pored Belivuka, Miljkovića i Filipovskog naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćene su Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Snežana Ð. i Marije M. zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca u produzenom trajanju i one su tim povodom uhapšene i saslušane 9. decembra. 

Republika

Foto: Republika

 

 

Sumnja se da su one na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca koji, kako se se sumnja, potiče iz delatnosti organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Republika

Foto: Republika

 

 

Sumnja se da su oni novac uplaćivale na više bankarskih računa i kupovale stanove na teritoriji Pančeva i Beograda koji su se vodili na imena drugih osoba.

Tužilac je, istovremeno sa odlukom da se cetiri žene puste na slobodu, doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv njih četiri zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca u produženom trajanju.

Foto: eStock/M. RAFAILOVIĆ/ Tanjug/S: PRELIĆ

 

Terete se da su, od 2015. do početka 2021. godine, više od milion evra koji potiču iz kriminalnih delatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirale u legalne tokove, saopštio je MUP.

Protiv Belivuka, Miljkovića i još 28 osumnjičenih pripadnika njihove grupe podignuta je optužnica za niz krivičnih dela, među kojima i pet ubistava.

U oktobru je protiv vođa grupe Belivuka i Miljkovića pokrenuta nova istraga zbog još jednog ubistva. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading