VELJA NIKAD NIJE ZVAO ŽENU PREKO SVOG TELEFONA: Belivuk sa suprugom komunicirao isključivo uz pomoć tuđih mobilnih, a sad je poznato i o čemu

Autor:

Hronika

13.12.2021

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U presretnutim telefonskim razgovorima, koje je Veljko Belivuk, optužen da je kao vođa jednog od najsurovijih klanova u regionu počinio više ubistava sa pripadnicima svoje grupe, vodio sa svojom suprugom Bojanom, protiv koje je pokrenuta istraga zbog sumnje da je prala krvavi novac, nema ničeg kompromitujućeg.

VELJA NIKAD NIJE ZVAO ŽENU PREKO SVOG TELEFONA: Belivuk sa suprugom komunicirao isključivo uz pomoć tuđih mobilnih, a sad je poznato i o čemu

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Među presretnutim telefonskim razgovorima gotovo da nema razgovora između pripadnika kriminalne grupe - otkriva izvor Kurira i nastavlja:

- Razlog tome je najverovatnije što takozvanom običnom vezom i nisu komunicirali, već isključivo putem aplikacije Skaj, za koju su mislili da je šifrovana komunikacija koju nikad niko neće moći da otkrije. Interesantno je da je Belivuk suprugu uvek pozivao s tuđih brojeva i da u tim razgovorima nema ničeg kompromitujućeg. S druge strane, krivična dela je planirao i o njima se dogovarao preko Skaja, a tako su razmenjivane i jezive fotografije zločina.

- Supružnici pričaju o uređenju svoje nove kuće na Zvezdari. Dogovaraju se oko roletni, biraju štekere i mermer i jedno drugom izjavljuju ljubav - podseća sagovornik.

Inače, Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv Bojane Belivuk, njene majke Snežane Đorđević, ali i žena Marka Miljkovića i Filipa Ivanovskog, zbog sumnje da su počinile krivično delo pranje novca u produženom trajanju.

Sumnja se da su ove četiri žene na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca za koji se sumnja da potiče iz delatnosti kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Nakon saslušanja, sve četiri su puštene da se u daljem toku postupka brane sa slobode, a policija je pretresala vilu u Čačanskoj, kao i stanove na Zvezdari i u Pančevu. Sumnja se da su samo ove nekretnine vredne preko milion evra.

- U Čačanskoj ulici na Zvezdari nalazi se vila Marka Miljkovića, a tik do nje je Belivukova kuća, koja je još u izgradnji. Ove dve kuće su praktično spojene, pa je zdanje mnoge podsetilo na ono u kom su svojevremeno u Šilerovoj ulici u Zemunu živele vođe zemunskog klana, Dušan Spasojević i Mile Luković - kaže sagovornik i dodaje da su vilu u Čačanskoj pojedini prozvali "mala Šilerova".

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading