NEVOLJA ČISTIO SVE PRED SOBOM, OD PROTIVNIKA DO SVEDOKA: Frizer iz Bara likvidiran jer se našao NA POGREŠNOM MESTU U POGREŠNO VREME

Autor: Republika

Hronika

05.12.2021

06:30

Zloglasni klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića optužen je za pet ubistava u Srbiji, a optužnica je u fazi proširenja za još dva, dok se u Crnoj Gori ispituje njihova veza sa tri likvidacije.

NEVOLJA ČISTIO SVE PRED SOBOM, OD PROTIVNIKA DO SVEDOKA: Frizer iz Bara likvidiran jer se našao NA POGREŠNOM MESTU U POGREŠNO VREME

TV Pink/printscreen

 Ljudi čija su se imena našla na spisku njihovih žrtava uglavnom su pripadnici "škaljarskog klana", sa kojim je u sukobu crnogorski "kavački klan", čija su oni produžena ruka u Srbiji, zatim oni koji su im postali smetnja u poslovima sa drogom ili koji su na neki drugi način ugrozili ili mogli da ugroze njihovu poziciju u podzemlju. Međutim, Adis Spahić, frizer iz Bara, kog su, kako se sumnja, ubili u oktobru 2020. godine u Spužu, nije imao nikakve veze sa kriminalom, niti im je bio neprijatelj. On se jednostavno našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu i to je platio glavom, jer osim dokaza o ubistvima i tela, zloglasni klan se "rešavao" i svedoka.

Nestanak dvojice muškaraca iz Bara Adisa Spahića i njegovog šuraka Damira Hodžića bio je misterija, dok se kao prvi dokazi njihove stravične sudbine nisu pojavile fotografije pronađene u kriptovanim telefonima pripadnika klana Belivuk-Miljković na kojima se vide njihova tela.

Odmah kada su nestalo spekulisalo se o tome zašto bi dvojica Barana nestala. O Hodžiću su se pojavili navodi da je jedan od najbližih saradnika nedavno ubijenog vođe barskog klana Alana Kožara, međutim niko nije mogao da pretpostavi zašto bi neko naudio Spahiću, a onda je klupko počelo da se odmotava.

Tog 14. oktobra Hodžić je pozvao Spahića da ga negde odveze, on je izašao iz frizerskog salona koji je opremao i rekao je članovima porodice da će se brzo vratiti.

Sudeći prema saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, Belivuk i Miljković su imali pomoć Radoja Živkovića koji je obezbedio kuću i u nju pozvao Hodžića. Oni su iskoristili njihovo poznanstvo da ga namame u Spuž. Beogradski kriminalci su granici prešli nelegalnim putem, a oko 15 časova su stigli u kuću u Stanjevića rupi, gde su se već nalazili Barani.

facebook.com/printscreen

Spahić stradao ni kriv ni dužan

Prema porukama koje su pronađene u njihovim telefonima, a koje su razmenjivali sa drugim pripadnicima klana koji su u to vreme radili na organizaciji otmice i ubistva Lazara Vukićevića, koje se desilo isti dan kad i ubistva u Spužu, Belivuk, Miljković i Janković su već napravili plan da svaki od njih savlada po jednog muškarca u kući, pored Spahića i Hodžića tu je bio i "škaljarac" Milo Radulović Kapetan, i da prvu dvojicu likvidiraju odmah po ulasku u kuću, a da Kapetana iskoriste kako bi stupili u kontakt sa "škaljarcima" koje su planirali da preko njegovog telefona namame da bi ih ubili, pa da po obavljenom poslu likvidiraju i njega.

Nevolja je odmah lišio života Hodžića tako što ga je ubio hicem u glavu. Ranjeni Hodžić je preminuo na licu mesta.

- Marko Miljković i Nebojša Janković istovremeno su fizički nasrnuli na Spahića, svezali ga, kao i Radulovića, koji se nalazio sa njima u društvu. Istog dana Adis Spahić je ubijen - navodi se u optužnici.

Tela ubijenih do danas nisu pronađena. Kako se navodi u optužnici, pripadnici kriminalne organizacije uklonili su tragove tako što su ih zakopali na nepoznatoj lokaciji i istovremeno iz kuće uklonili tragove krvi oštećenih.

- Prali su zidove unutrašnjosti kuće i menjali podove - ističu.

e stock

Marko Miljković Mesar

Ubili nedužnog Spahića

Sa Spahićem nisu imali lični sukob niti drugi razlog zbog kog su ga, kako se sumnja, ubili. Međutim, sudeći prema planu koji su napravili, a koji je ostao zabeležen u porukama, znali su da se nalazi u kući i odlučili su da ga ubiju.

O tome da ubijeni nije imao veze sa klanovima ni sa kriminalom u više navrata je govorila njegova porodica. Njegova majka Mirsada Spahić ponovila je, nakon što su u sredu specijalni državni tužioci Crne Gore Milivoje Katnić i Saša Čađenović u Beogradu saslušali Belivuka, Miljkovića i Jankovića, po zamolnici Crne Gori, a o ubistvima i otmici za koje se sumnjiče da su počinili u toj zemlji, da njen sin nije bio deo kriminalnog sveta.

Ona je istakla da je želela da pogleda u oči osobe osumnjičene za Adisovu smrt i da ih pita "gde je on" i da im "u oči kaže da on nije bio kriminalac".

- Tražila sam samo da prisustvujem saslušanju, na to imam pravo. Htela sam da pitam gde mi je zakopano dete, da mu makar kosti nađem i sahranim ga kako dolikuje. Nisam dobila priliku da ih pogledam u oči i pitam - gde mi je sin, a ovo je bila jedina prilika, niti da im kažem - moj sin nije bio ni kriminalac, ni "škaljarac" - rekla je Mirsada za "Vijesti" i dodala:

"Dok nas ova nevolja nije zadesila mi nismo znali ni šta su, ni ko su ni škaljarci ni kavčani, niti da postoje."

(Republika/Blic)

Komentari (0)

Loading