KATNIĆ ZADOVOLJAN NAKON SASLUŠANJA BELIVUKA: Dobili smo šta smo hteli, domaćini u Srbiji su sjajni, urađeno je sve što treba

Autor: Republika

Hronika

02.12.2021

15:00

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da je crnogorsko tužilaštvo uradilo sve što je bilo potrebno vezano za saslušanje Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Beogradu.

KATNIĆ ZADOVOLJAN NAKON SASLUŠANJA BELIVUKA:  Dobili smo šta smo hteli, domaćini u Srbiji su sjajni, urađeno je sve što treba

Profimedia, Starsport

On je naveo da je procedura sasvim ispoštovana, i da se stiču uslovi za nastavak postupka.

- To je, inače, jedna procedura, koja je predviđena i sve je dostavljeno što je trebalo da bude u ovoj fazi postupka. A radi se o fazi postupka koja se tiče naredbe za sprovođenje istrage, gde se ukaže šta im se stavlja na teret i iz kojih dokaza to proizilazi. Ne može da se desi da oni prvo gledaju dokaze pa da iznose odbranu, to nije predviđeno - rekao je Katnić za RTCG.

On je kazao da to nije predviđeno ni po propisima u Crnoj Gori, ni po propisima u Srbiji.

- Domaćini u Srbiji su bili sjajni, urađeno je sve što treba. Mi smo dobili što smo hteli, oni su dali izjave, i stiču se uslovi da se nastavi postupak. Dalje nema prepreka da se sprovodi postupak - istakao je Katnić.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković saslušani su u Tužilaštvu za organizovani kriminal, a na osnovu zamolnice Crne Gore, na okolnosti krivičnih dela izvršenih u toj zemlji.

printscreen

 

 

Osumnjičeni su negirali izvršenje zločina. Oni su saslušani uz prisustvo crnogorskog tužioca Saše Čađenovića.

Belivuk, Miljković, Janković su negirali krivicu, a detaljnu odbranu će izneti kada budu dobili sve spise, s obzirom da je sada tek stigla naredba o sprovođenju istrage. Kako se prenosi, osumnjičenima se na teret stavlja izvršenje dva ubistva – Adisa Spahića i Damira Hodžića.

Kriminalnoj organizaciji, čiji je vođa Belivuk sa NN licima, stavlja se na teret i likvidacija Mila Radulovića.

Belivuk, Miljković i Janković su nakon saslušanja vraćeni u Okružni zatvor u Beogradu.

 

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading