OGLASILO SE TUŽILAŠTVO IZ NOVOG SADA POVODO SAOBRAĆAJNE NESREĆE U KOJOJ JE STRADALA UČITELJICA

Autor: Republika

Hronika

16.11.2021

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom saobraćajne nezgode do koje je došlo na zrenjaninskom putu dana 7. novembra 2021. godine, u kojoj je smrtno stradala oštećena B.T, 1985. iz Novog Sada, a koji događaj je doveo do uznemirenja javnosti, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu daje sledeće saopštenje:

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO IZ NOVOG SADA POVODO SAOBRAĆAJNE NESREĆE U KOJOJ JE STRADALA UČITELJICA

Foto: instagram.com/printscreen

 

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je odobrilo zadržavanje osumnjičenog K.P. iz Novog Sada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 st. 2 u vezi čl. 289 st. 1 KZ, nakon čega je doneta naredba o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog zbog postojanja osnovane sumnje da je kršeći više normi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, između ostalog i vožnjom pod uticajem opojnih droga, ugrozio javni saobraćaj što je za posledicu imalo smrt oštećene.

Donošenjem naredbe o sprovođenju istrage je krivični postupak otpočeo i u ovoj fazi će se prikupiti svi dokazi potrebni za donošenje javnotužilačke odluke u skladu sa zakonom.

Pored navedenog, Više javno tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu da prema osumnjičenom odredi pritvor iz više razloga propisanih čl. 211 Zakonika o krivičnom postupku, između ostalog, zbog uticaja na svedoke, ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti, te je sudija za prethodni postupak prema osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading