Više javno tužilaštvo u Novom Sadu naredilo istragu ubistva i prebijanja

Autor:

Hronika

03.11.2021

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom dva odvojena događaja koja su se u kratkom periodu dogodila u Novom Sadu i koja su izazvala interesovanje javnosti, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je povodom oba događaja donelo naredbe o sprovođenju istrage.

Republika

Foto: pixabay.com

Simbol pravde

 

Istrage se sprovode zbog lišenja života A.P. u napuštenoj zgradi u ulici Bulevar Despota Stefana br. 5, kao i zbog događaja u kojem su nožem nanete povrede po telu oštećenih P.N. i V.M. prilikom izvršenja razbojništva u blizini filijale Rajfajzen banke u ul. Bulevar oslobođenja.

Naime, istragom koja se sprovodi povodom događaja koji se dogodio u napuštenoj zgradi u ul. Bulevar Despota Stefana br. 5 kada je lišen života A.P., Više javno tužilaštvo u Novom Sadu prikuplja dokaze radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti izvršenog krivičnog dela, te su do sada saslušana uhapšena lica, kojima je bilo određeno zadržavanje do 48 časova. Osumnjičeni M.M. (1980.), D.Z. (1983.) i T.M. (1977.) saslušani su zbog postojanja osnova sumnje da su na svirep način izvršili krivično delo Teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 1 Krivičnog zakonika, dok se osumnjičeni M. Ž. (1975.) koji se takođe tereti za isto krivično delo dao u bekstvo. U odnosu na lica T.M. (1973.) i T.P. (1965.), koja su se sumnjičila da su izvršili krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz člana 333. stav 1. Krivičnog zakonika, dalji postupak je obustavljen, budući da istraga koja je sprovedena u odnosu na njih i prikupljeni dokazi nisu ukazali da su ta lica na bilo koji način pružala pomoć osumnjičenima za krivično delo teško ubistvo. Osumnjičenima koji se terete za krivično delo teško ubistvo, na predlog javnog tužilaštva, Viši sud u Novom Sadu je odredio pritvor. Pritvor prema D.Z. i T.M. određen je zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke i saizvršioce, dok je prema M.M. i M.Ž. odredio pritvor iz istih razloga, kao i zbog opasnosti da bi ti osumnjičeni ostankom na slobodi nastavili sa vršenjem krivičnih dela, te je protiv osumnjičenog M.Ž., koji se dao u bekstvo, naređeno izdavanje poternice.

Povodom drugog događaja od dana 01.11.2021. godine, kada su oštećeni V.M. i P.N. zadobili više povreda po telu, koje im je prilikom razbojništva nožem naneo J.D. (2002.), Više javno tužilaštvu sprovodi istragu zbog postojanja osnova sumnje da je J.D. izvršio krivično delo Teško ubistvo u pokušaju, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stav 1 u vezi sa članom 30. Kako je osumnjičenom J.D. bilo određeno zadržanje do 48 časova, to je javno tužilaštvo nakon saslušanja osumnjičenog Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti koje može ugroziti vođenje krivičnog postupka.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku sprovođenja istraga povodom oba događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading