U JUTARNJEM PROGRAMU PUŠTEN JE ŠOK SNIMAK: Začuo se glas Velje Nevolje, ubrzo je stiglo objašnjenje o čemu se radi! (VIDEO)

Autor: Republika

Hronika

01.11.2021

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ozloglašeni vođa beogradske ćelije "kavačkog klana" Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, koji je 4. februara uhapšen u spektakularnoj akciji policije zbog sumnje da je bio na čelu bande koja je odgovorna za brojna ubistva, ucene, mučenja i brojna druga krivična dela, u ekskluzivnom serijalu koji će Republika večeras objaviti tačno u 20 časova, govorio je i o organizaciji pogrdnog navijanja na tribinima.

Republika

Foto: Starsport, E-stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

- Mene niko ne može da ubedi da pevanje protiv uprave ili određenog čoveka iz politike ide spontano, tek tako. Znam da ne ide, znam odlično, jer znam ljude koji su to započinjali i koji nama stavljaju vruć krompir u ruke. Ko su? Pa suprotne političke stranke - čuje se na snimku koji je pušten na TV Pink.

Autor radio i "Vidimo se u čitulji"

Kako je objasnio direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović gostujući u "Novom jutru" na toj televiziji, dokumentarni serijal radio je  Vojislav Tufegdžić, autor čuvenog filma "Vidimo se u čitulji".

- Večeras u 20 sati na portalu Republika.rs i na jutjub kanalu Republika, biće objavljena prva od sedam epizoda. Serijal donosi svedočenje Veljka Belivuka o saradnji sa političarima, tribinama i njihovom preuzimanju, o kokainu, obezbeđivanju klubova, likvidaciji Aleksandra Stankovića... - najavljuje Milovanović za jutarnji program Televizije Pink.

Milovanović dodaje da je Crna Gora Srbiji "izvezla" dva kriminalna klana, od kojih se jedan vezao za vrh policije. Samim tim, ovaj klan bio je zaštićen, a drugi progonjen.

- Kavački klan je bio pod zaštitom, dok se škaljarski čistio - kaže Milovanović, dodajući da su policijski resursi Srbije korišćeni u ovoj borbi.

Bivši šef Odseka za krvne delikte Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Žarko Popović, objašnjava da su se među klanovima vodile velike borbe za prevlast nad obezbeđivanjem klubova jer su klubovi - tržišta droge.

- Tržište kokaina i heroina postoji i u zatvorima, i to ne sme da se krije. To su jaka tržišta, i ko tu ima monopol - zarađuje novac! Droga se u zatvorima i kazneno-popravnim domovima toleriše jer ona obezbeđuje mir unutar ćelija - kaže Popović.

Uspon Hrkalovićeve

Popović ističe da je veliku ulogu u štićenju klanova odigrao i državni tužilac, po čijem nalogu reaguje MUP.

Kada je reč o usponu Dijane Hrkalović u Ministarstvu, Popović ističe da je nemoguće da neko tako mlad odjednom dođe na tako važnu funkciju koju je ona imala.

- Ja sam posle 11 godina rada u Trećem odeljenju postao šef Odseka. Postavljam stručno pitanje: gde su kontraobaveštajna služba BIA i gde je kontraobaveštajna služba Vojske Srbije koje štite predsednika? Ne treba da zamajavamo narod da je za sve kriv ministar Nebojša Stefanović - kaže Popović za Pink.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading