VELJIN PAKLENI PLAN ZA OTIMANJE PARTIZANA: Vođa klana hteo da se zakači na budžet, ULOGA ŽENSKE OSOBE JE KLJUČNA!

Autor: Republika

Hronika

22.10.2021

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, vođa beogradske ćelije ozloglašenog "kavačkog" klana bio je na korak od formalnog preuzimanja Sportskog društva Partizan, pokazuju najnovija saznanja iz istrage.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ/Đ.KOJADONOVIĆ

Velja Nevolja planirao otimanje Partizana

Ključna osoba za pakleni plan koji je Belivuk nameravao da sprovede je Slađana Sekulić, jedina žena koja se zasad našla na optužnici protiv ove organizovane kriminalne grupe.

Kako piše Objektiv, Belivuk je izabrao baš ovu majku maloletne dece i porodičnu prijateljicu sa idejom da, uz pomoć viđenijih navijača sa južne tribine iz Veljine grupe, formira ženski fudbalski klub Partizan.

- Velja je koristio sve svoje veze da bi počeo projekat osnivanja ženskog fudbalskog kluba Partizan. Iako formalno nije vodio glavnu reč u tom projektu, niti je lično učestvovao u pregovorima, on je bio taj čije je ideje Slađana Sekulić pokušavala da realizuje - tvrdi izvor.

Na pitanje koji motiv bi Belivuk imao da osniva novi sportski klub, s obzirom na to da je zarađivao ogromne svote novca od poslova sa drogom, sagovornik nedvosmisleno odgovara da je to rađeno kako bi se oprao prljav novac.

- Ali ne samo to. Plan je bio da pokušaju da isisaju što više novca iz programa za finansiranje sporta. Slađana je našla ljude koji su joj do detalja objasnili kako se se vodi i finansira klub. Priča se da joj je u tome pomogao jedan fudbalski trener iz Lonznice - objasnio je izvor.

Kako on dodaje, Belivuk je Sekulovićevoj zakazivao sastanke na kojima je dogovarano korišćenje imena i grba FK Partizan, a navodno su obezbedili i minibus koji je trebalo da prevozi fudbalerke.

- Ideja im je bila da se klub uopšte ne takmiči tokom prvih šest meseci postojanja. Smatrali su da će kasnije lako prelaziti iz ranga u rang. Imali su ambiciozne planove. Koliko? Recimo da su u više puta čuli Slađanu kako je govorila da će praviti ozbiljne pare od ovog biznisa - zaključio je sagovornik Objektiva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading