VUK U JAGNJEĆOJ KOŽI! Kimi se predstavlja kao mirotvorac, a sada se vratio u Humsku: SRBIJA GORI ZBOG PITANJA - DA LI ĆE OSVOJITI ŠIPKU?!(VIDEO)

Autor: Republika

Hronika

22.10.2021

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratak nekadašnjeg vođe "Alkatraza" Miloša Radisavljevića Kimija na stadion Partizna nanovo je otvorio pitanje o zaraćenim frakcijama među "grobarima" i ulozi koju bi on mogao da im oko centralnog pitanja - ko će osvojiti šipku u Humskoj.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ/ S. STEVANOVIĆ

Miloš Radisavljević Kimi, nekadašnji vođa "Alkatraza"

Nakon što je 4. februara u spektakularnoj akciji policije razbijen ozloglašeni klan Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, navijački tron Partizanovog stadiona ostao je upražnjen, a pitanje Belivukovog naslednika gotovo svakodnevno postavljano je u sportskoj javnosti.

Kao što je Republika već pisala, kao mogući naslednik pominjao se Dajman Šobić, koji se takođe našao iza rešetaka kada je hapšena banda Velje Nevolje, a koji je nekadašnju ekipu "Alkatraza" okupio pod novim imenom "Kićina braća". 

Uz Šobića, u medijima se pominjalo i ime Đorđa Prelića Preleta za koga su postojale spekulacije da je sklopio dil sa, u podzemlju poznatim Vladom Budalom. 

Neizostavno je bilo i ime upravo Miloša Radisavljevića Kimija koji godinama unazad sa svojim "Partizanovcima" pokušava da "oslbodi jug".

Nema nikakve sumnje da će Kimijevo pojavljivanje na utakmici u Ligi konferencija protiv Genta dodatno podstaknuti mišljenje da nekadašnji vođa "Aklatraza" ima ambicije da zagospodari južnom tribinom.

 

Pranje biografije

Sa druge strane, u jednom od retkim pojavljivanja u javnosti, na Jutjub kanalu Balkan info, Kimi je pokušao da se opere biografiju, a navijače predstavi maltene kao akademike.

Govoreći o mafijaškim obračunima od kojih su se tresli Beograd i Srbija, Radosavljević je istakao da grupa navijača koju je on predvodio nije htela u tome da učestvuje.

- Mi smo se saplitali na svakom koraku, trpeli smo ogromne pritiske dela bezbednosnih struktura, a ovi drugi su imali vetar u leđa i bili su podobni. Kap koja je prelila čašu kod nas bilo je Kićino ubistvo, jer mi nismo hteli da učestvujemo u mafijaškim obračunima, i čim su se otrgle van navijačkih okvira, mi smo se povukli da neko ne bi izgubio glavu, a nažalost neko je kasnije i izgubio - kazao je Radisavljević.

Kockar 

Kimi se u intervjuu za Balkan info osvrnuo i na svoju strast ka kocki, za koju kaže da je nikad nije krio.

- Nikad nisam krio ljubav prema igrama na sreću, ali to je iskorišćeno protiv mene kako bih izgubio legitimitet kod dela navijača. Nikada nisam bio kontrolisan, niti sam polagao račune ikome, i to je iskorišćeno kako bi se doveli ljudi koji će biti kontrolisani i koji moraju da polažu račune. Kada sam došao, tu nezdravu situaciju sam zatekao. Kada sam video da ljude koje poznajem po 15, 20 godina, oni daju vetar u leđa ovome svemu, strašno - izjavio je Radisavljević.

U istom intervjuu Radisavljević je govorio i o podeli između među "grobarima" na "Zabranjene" i "Alkatraz", a sebe i u toj priči pokušao da predstavi kao mirotvorca.

- Želeo sam da uložim svoj autoritet u to da se spusti tenzija, da bar nema napadanja, pa u krajnjoj liniji da napravimo dve tribine, ali da nema netrpeljovosti, tuča, i svega što se izdešavalo da neko izgubi glavu - kazao je Radisavljević.

Napad u centru Beograda

Pa, ipak, iako je u javnim nastupima pokušao da se promeni sliku o sebi, Kimija nisu mimoišli problemi, tačnije, bio je žrtva napada u Višnjićevoj ulici u Beogradu, kada su ga napali huligani iz navijačke grupe "Principi", koje je kontrolisao Belivuk.

Republika je prva na medijskoj sceni u Srbiji tada objavila šokantan snimak napada na kome se vidi da Radosavljević nije izvukao deblji kraj, pošto su se napadači, koji su na njega nasrnuli stolicama, razbežali kada je pružio otpor.

 

 

 

 

Takođe, kao što smo već pisali, društvenim mrežama kružile su pretnje upućene Radosavljeviću.

Sultan od Ruleta! Jedan od najgorih licemera koji su kročili na jug ikada. Kockar, Hrvat, koristoljubiv, jedina pohvalna stvar koju možemo reći a za koju dodoše on nije zaslužan je da mu je otac bio veliki navijač Partizana. Da budemo iskreni to će u vodu pasti zbog ovog pacova koji je u stanju da zbog para proda i brata - bilo je napisano u jednoj od poruka na Instagramu.

Kimijevi incidenti

2004. 

Iako je bio optužen za paljenje Bajrakli džamije u Beogradu tokom nereda 2004. godine, Viši sud u Beogradu 2013. godine oslobodio ga je krivice za to krivično delo. Ipak, osuđen je za učestvovanje u neredima na 4. godine zatvora.

2011.

- Organizovao da se novinarki Brankici Stanković s južne tribine skandira: „Otrovna si kao zmija, završićeš kao Ćuruvija“. Zbog toga je osuđen na 16 meseci zatvora.

2013.

- Kimi je bio glavni akter incidenta na utakmici između Partizana i Ludogoreca posle koje su crno-beli ostali bez Lige šampiona, a Kimi je skočio sa ograde na atletsku stazu i tadašnjem kapitenu Marku Šćepoviću skinuo traku.

2013.

- Radisavljević je 2013. godine napustio Jug, kada je tribinu preuzela ekipa oko Aleksandara Stankovića zvanog Sale Mutavi

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dragan

22.10.2021 10:37

Sta bi sa fudbalom ???

srbin

22.10.2021 10:50

To nije Kimi...