AGONIJA ZA LIKVIDACIJU KOD "DŽIMISA" SE NASTAVLJA! Opet odloženo suđenje za ubistvo Velibora Dunjića!

Autor:

Hronika

13.10.2021

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje optuženima da su prikrivanjem tragova pružili pomoć izvršiocu ubistva vođe navijača "Crvene zvezde" Velibora Dunjića ispred splava "Džimis" 2014. godine, kada je ranjena njegova drugarica T.Š, odloženo je za 25. novembar u Višem sudu u Beogradu.

Republika

Foto: Printskrin

Opet odloženo suđenje za ubistvo Velibora Dunjića

 

Do ponovnog odlaganja je došlo zbog bolesti okrivljenog Gorana Kneževića.

- Sudija, zbog loše zdravstvene situacije Goran je morao izostati jer pet, šest dana ima visoku temperaturu i jako kašlje, međutim, nije još uspeo da se testira na koronavirus na koji sumnja. U naredna tri dana dostavićemo dokumentaciju kojom ćemo opravdati njegov izostanak - rekao je branilac okrivljenog Kneževića. 

Na sledećem ročištu trebalo bi da budu ispitani okrivljeni i jedan oštećeni u ovom postupku, kao i nekoliko svedoka. 

U julu ove godine počelo je iznova suđenje koje, inače, traje šest godina, a sada je promenjen sudija, pa je Zorana Đorđevića zamenila koleginica Ana Trifunović Đuričković.

Na optuženičkoj klupi u ovom postupku su trojica optuženih za pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela - Goran Knežević, Miloš Milosavljević i Bojan Starovlah.

Foto: Republika.rs

Okrivljeni Miloš Milosavljević i Bojan Starovlah

 

Za ubistvo Dunjića i ranjavanje njegove drugarice, kao neposredni izvršilac optužen je Vladimir Đurović, tadašnji pripadnik obezbeđenja splava "Džimis", koji je u bekstvu.

Aleksandar Đuranović, Marko Gvozdenović, Zoran Vukić i Jelena Krušedolac su zbog neprijavljivanja krivičnog dela takođe bili pod istragom tužilaštva, sa kojim su međutim sklopili sporazume.

Krajem 2019. godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 16 meseci zatvora Vuka Musića, jer je prikrivanjem tragova pružio pomoć Vladimiru Đuroviću nakon ubistva.

Musić je tokom suđenja priznao izvršenje krivičnog dela u celosti.

On i drugi već osuđeni su Đuroviću pomogli tako što su uklonili risiver na kojem je, navodno, bio snimak likvidacije zabeležen kamerom splava.

Podsetimo, prema pravosnažnoj presudi Vuku Musiću, Đurović je napustivši splav, prišao Dunjićevom autu koji se zaustavio ispred splava, i kroz otvoren prozor vozačevih vrata iz pištolja iz neposredne blizine ispalio sedam projektila u glavu i telo Dunjića i tako mu naneo smrtonosne povrede pri čemu je usled dejstva dva projektila T.Š. zadobila tešku telesnu povredu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading