OTKRIVAMO KOJI OBJEKAT JE STOLIĆ PIKIRAO: Belivukova "krtica" htela da otme restoran pored manastira!

Autor:

Hronika

28.09.2021

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suspendovani inspektor SBPOK-a Božidar Stolić pre tri dana uhapšen sa pripadnikom zemunskog klana Slađanom Konstantinovićem i pripadnikom BIA M. Klikovcem, pokušali su da otmu restoran Gornjak sa prenoćištem pored istoimenog manastira. Osumnjičeni su prema rezultatima istrage počinili krivično delo prinuda u grupi.

Republika

Foto: Ilustracija: Repulika.rs, ST/V. LUKIĆ, Privatna arhiva

Božidar Stolić maltertirao i ucenjivao vlasnika restorana

Iako se u javnosti spekulisalo da je žrtva prljavog inspektora koji je bio označen kao pomagač Veljka Belivuka vlasnik restorana u Požarevcu, Republika saznaje da se restoran koji je bio na na meti bahate trojke nalazi u Gornjačkoj klisuri, osam kilometara od Banje Ždrelo.
 
Prema nezvaničnim informacijma, ugostitelj nije prijavio da trojica muškaraca iz Beograda ucenjuju i maltretiraju već je posredno policija došla do tih saznanja i reagovala u sprezi sa tužilaštvom. Sumnja se da je žrtva bila zabrinuta za bezbednost porodice, budući da je znao da su se na njegov posed nameračili "uticajni tipovi".

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Restoran koji su Stolić i njegovi pajtosi hteli da otmu

Stoliću, Konstantinoviću i Klikovcu je Viši sud u Požarevcu nakon saslušanja pred zamenikomk tužioca, prekjuče je odredio pritvor do mesec dana, a terete se da su u periodu od 17. do 22. septembra ove godine nekoliko puta boravili u restoran "Gornjak".  


- Pokušavali su da vlasnika restorana prinude da im proda lokal za višestruko nižu vrednost u odnosu na stvarnu . Kada je oštećeni to odbio, oni su mu saopštili da više ugostiteljski objekat nije njegov. Međutim, Konstantinović je na saslušanju tvrdio da prinude nije bilo, već da je sa oštećenim samo razgovarao o lokalu. Ispričao je kako je vlasniku rekao da njegov posao vredi od 300.000 do 500.000 evra, a da je vlasnik tvrdio da je njegov "Gornjak" vredan preko milion evra. Takođe, Slađan  je rekao da je u društvu Stolića i Klikovca bio u „Gornjaku" na ručku pri povrtaku iz restorana "Tumane" 20. septembra", a prećutali su da su oštećenog ponovo prinuđivali dva dana kasnije u banji Ždrelo  - saznaje Republika iz izvora bliskog istrazi.

Inače, osumnjičenima je pritvor određen kako oni ne bi ponovili delo za koje se terete i kako ne bi uticali na svedoke. Za to delo zakonom je zaprećena kazna od 3 do 12 godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading