SRBINU DOŽIVOTNA ROBIJA ZBOG UBISTVA U ITALIJI: Posvađali se ko je najlepši, pa ga BACIO U PROVALIJU!

Autor:

Hronika

15.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Rudić (36) pretukao do smrti Konsolata Ingenua (42), a potom pokušao da inscenira nesrećni slučaj.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Konsolato Ingenuo

Srpski državljanin Ivan Rudić (36), po zanimanju šofer, osuđen je u Italiji na doživotnu robiju zbog ubistva Konsolata Ingenua (42) u leto 2019.

Podsetimo, Rudiću se sudilo zbog ubistva prijatelja, koga je posle svađe u baru pretukao do smrti, pa bacio s litice da bi izgledalo kao da je nesrećni Konsolato pao u provaliju. Rudićev drug, rumunski državljanin Mihaij Apopej (50), osuđen je na dve godine robije zbog prikrivanja zločina. Tužilac Bruno Fedeli je na poslednjem ročištu tražio najstrožu moguću kaznu, što je sud prihvatio.

OSUĐEN I NOVČANO

Advokat Gabrijela Moća, koja zastupa Rudića, najavila je žalbu.

- Čekamo da čujemo obrazloženje ove presude, ali svakako ćemo se žaliti. Postoje stvari koje se ne slažu ovde - naveo je advokat.

Rudić neće robijati u samici, ali je, pored zatvorske kazne, osuđen i na novčanu kaznu.

- Moraće da plati 80.000 evra sinu i udovici žrtve, kao i 15.000 evra troškove suđenja - pišu italijanski mediji.

Kako su ranije preneli portali u ovoj zemlji, zločin se dogodio u julu 2019, a Rudić i njegov prijatelj se terete da su se sa žrtvom najpre posvađali u baru u Toleu, a da su ga kasnije pretukli nasmrt, spakovali u automobil, odneli do litice i bacili u provaliju da bi simulirali nesreću. Telo je nađeno posle 24 sata, a ubrzo su uhapšeni i osumnjičeni.

PILI CELO VEČE

- Rudić zaslužuje doživotnu robiju. Pretukao je žrtvu, a onda je uz pomoć saučesnika bacio u provaliju. Za njegovog druga tražimo tri godine robije zbog prikrivanja zločina - rekao je na suđenju tužilac Fedeli.

Tokom postupka koji se vodi obavljena je i rekonstrukcija zločina. Srbin, Rumun i Italijan su 29. jula celo veče proveli sedeći zajedno za šankom. Međutim, u jednom trenutku su počeli da se svađaju.

- Svađa je bila zbog gluposti. Prepirali su se oko toga koji od njih trojice je lepši i privlačniji! Potom su pominjali i poreklo, pa se i oko toga povela polemika. Srbin je tvrdio da su njegovi koreni najbolji, dok je Italijan tvrdio suprotno - ispričao je italijanskim medijima čovek koji je te večeri bio u kafani.

Kako je svedok svađe ispričao, oni su se zatim izmirili i najnormalnije izašli iz kafane. Ipak, ispostavilo se da je to bilo privremeno jer je sutradan Italijan pronađen mrtav.

Tvrdio da je krv u kolima životinjska

Posle svađe s Ingenuom, Rudić se smirio i oni su krenuli dalje istim kolima. Međutim, kasnije ga je ubio i pozvao prijatelja Apopeja da mu pomogne, navodi portal La republika.

- Rudić je kola ostavio, a kada ih je policija našla i u njima otkrila mnogo krvi, branio se da je udario životinju. Analize krvi pokazale su da je u pitanju ljudska krv, a obdukcija tela žrtve da je čovek ubijen i mrtav bačen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading