HAPŠENJE NA VOŽDOVCU! Policajci "ovnom" razvalili vrata: Vlasnik luksuzne vile se sakrio na tavanu (VIDEO)

Autor: Republika

Hronika

03.09.2021

18:30

Četiri osobe uhapšene su zbog u luksuznoj vili na Voždovcu. Policajci su u vilu upali nakon što su “ovnom” razvalili ulazna vrata, a ono što su unutra zatekli iznenadilo je i njih.

youtube.com/printscreen

Policija osumnjičenog pronašla na tavanu

Policajci su vrata otvorili uz pomoć “ovna”, a unutra su imali šta da vide – masivni pozlaćeni nameštaj sa čijeg mebla nije čak ni skinut sav najlon, potom šljašteće kristalne lustere, stojeće ikebane, rese na naslonu teških stolica. Između dva dekorativna luka okačen je televizor, a ni na tapetama nije manjkalo ukrasa. Naravno, zlatnih.

U svem tom sjaju i luksuzu tužno je delovao samo vlasnik kog je policija skidala sa tavana na kom se krio. Uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su izvršile krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i pranje novca.

Sumnja se da su S. S. (31), S. S. (56), H. I. (40) i R. M. (42) od 2019. do 2021. godine, u nameri da protivpravno prisvoje tri katastarske parcele na teritoriji opštine Voždovac ukupne površine od oko 1.000 kvadratnih metara i izvrše njihovu konverziju, predali falsifikovane isprave prilikom podnošenja zahteva za upis nepokretnosti u Službi za katastar nepokretnosti.

Osumnjičeni su koristili falsifikovane ugovore o kupoprodaji nepokretnosti – prenosu prava korišćenja zemljišta uz naknadu, gde se kao potpisnici – prodavci navode preminule osobe. Izvršenim proverama u nadležnom sudu utvrđeno je da ugovori sa preminulima nisu zavedeni.

Ukupna vrednost nekretnina koje su na ovaj način osumnjičeni protivpravno prisvojili je oko 40 miliona dinara. Određeno im je zadržavanje do 48 sati posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari (1)

Loading
Klavirista

03.09.2021 20:09

Ovo se ne może uraditi bez advokata koji nije potpuno upućen u sve marifetluke i nekog iz opštine i katastra