PREVARA TEŠKA 20.000 EVRA: Čitači brojila EPS u Ivanjici nahvatali kradljivce struje za kriptovalute

Autor: Republika

Hronika

02.09.2021

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitači brojila Elektroprivrede Srbije angažovani preko kompanije "Sequester Employment d.o.o." otkrili su u Ivanjici prevaru sa kriptovalutama zbog kojih je kasa EPS olakšana za oko 20.000 evra, pišu lokalni mediji.

Republika

Foto: yoututube.com/printscreen

Oprema za rudarenje kriptovaluta, foto: Ilustracija

Kako navodi portal Infoliga.rs, u prostorijama kuće Draže Mihajlovića pronađeni su uređaji za rudarenje na internetu u vrednosti preko pet hiljada evra, koji su bili složeni u ručno pravljene ormariće i podešeni na daljinske komande.

Celokupna oprema prikačena je na merno mesto izvedeno za eventualne potrebe grada, koje nije korišćeno pa samim tim ni evidentirano u sistemu EPS.

Prevara je otkrivena kada su radnici pokušali da uđu u podrum Dražinog doma kako bi prikačili struju za osvetljenje parkića tokom Nušićijade.

Ključ koji je namenjen za vrata donje prostorije nije otključavao bravu što je probudilo sumnju.

Nakon obijanja brave i ulaska u podrum Dražinog doma radnici su ostali zatečeni prizorom.

Čitava prostorija bila je oblepljena trakom kako se ne bi videlo šta se unutra događa. Temperatura je bila preko 40 stepeni jer su sve mašine radile punom parom.

Slučaj je odmah prijavljen policiji, a istraga je u toku.

Kako Infoliga nezvanično saznaje na brojilu koje su ovi Ivanjičani koristili potrošeno je preko 55.000 kilovat-sati struje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading