Maloletniku koji je izazvao nesreću u Zemunu određen pritvor: Advokat otkriva kako Ivan može biti sankcionisan!

Autor:

Hronika

01.09.2021

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tinejdžeru Ivanu J. određen je pritvor zbog izazivanja saobraćajne nezgode u Zemun Polju, a advokat otkriva za portal Republika.rs kako maloletnik može biti sankcionisan.

Foto: printscreen

Ivanu J. određen je pritvor

Bahatom tinejdžeru  Ivanu J. (16) iz Divljeg naselja u Zemun Polju određen je pritvor u trajanju do 30 dana zbog izazivanja saobraćajne nezgode koja se dogodila u pomenutom naselju u nedelju uveče, usled koje je život izgubila njegova drugarica Slađana Arnautović (17), dok su četiri osobe povređene.

Nesavesnom maloletniku sada preti zatvorska kazna u maloletničkom kazamatu.  

Beogradski advokat Boško Žurić je za Republiku protumačio zakon i otkrio kako Ivan J. može biti sankcionisan. 

Republika

Foto: Republika

Boško Žurić je za Republiku otkrio kako Ivan J. može biti sankcionisan

- Imajući u vidu da je reč o maloletniku, sud mu može izreći kaznu maloletničkog zatvora u trajanju od 6 meseci do 5 godina, naravno ukoliko sud proceni da zbog okolnosti pod kojima je izvršeno to krivično delo ne bi bilo opravdano da mu izrekne vaspitnu meru -  rekao je advokat Žurić. 

Podsetimo, Ivan J. je u alkoholisanom stanju sa jednim promilom alkohola u krvi vozio automobil svog zeta i sa suprugom starom samo 14 godina, mlađim bratom i sestrom otišao po pojačalo kod prijatelja, gde su im se pridružile sada pokojna Slađana Arnautović i njena dve godine starija sestra Marija.

Na otprilike 150 metara od kuće Arnautovića, maloletni vozač u čijoj krvi je pronađen jedan promil alkohola u krvi je izgubio kontrolu i udario kolima u betonski zid i banderu. Osim Slađane koja je poginula, u udesu je teško povređena Ljiljana (8) sestra vozača, dok su ostali otpušteni iz bolnice na kućno lečenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading