ŠTO GA UBI, NIJE JOŠ POLICIJSKI ČAS: Svedočenja porodica muškaraca koje je MUČIO i likvidirao BELIVUKOV KLAN!

Autor: Republika

Hronika

16.08.2021

08:22

Sukoba je bilo još od 2017. godine i tokom jednog tog događaja moj suprug Goran Veličković je zadobio potres mozga... Jednom je na kućnim kamerama video dvojicu, rekao mi "Evo su"... Ubrzo je na Jutjubu postavljena pesma sa tekstom "a gde žuriš Goksi bre, pobismo ti Jangere...". Posle toga Goran je nabavio pištolj jer se bojao za mene i bezbednost dece.

Tanjug/ RADE PRELIĆ, E-Stock/M. Privatna arhivaRafailović

 

Ovo je samo deo svedočenja J. V. supruge ubijenog navijača Gorana Veličkovića Goksija, koga je grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića otela na prevaru, a potom svirepo do smrti mučila u kući u Ritopeku.

Blic objavljuje delove svedočenja iz optužnice najbliže rodbine ubijenih u kući strave u Ritopeku, u kojoj je policija pronašla specijalno ozidanu tajnu prostoriju u kojoj je bila industrijska mašina za mlevenje mesa.

Belivuk i Miljković smatrali su da je Veličković blizak Filipu Koraću, njihovom suparniku. Na iskasapljenim leđima Veličkovića čak su ispisali poruku Koraću. Sve faze mučenja i kasapljena Veličkovića su fotografisane. Odsecanje glave, a potom i pravljenje raznih kadrova sa rasparčanim delovima tela su deo dokaznog materijala protiv monstruozne grupe Belivuka i Miljkovića. Fotografije u koje je "Blic" imao uvid su krajnje zastrašujuće.

Supruga Veličkovića poznatijeg kao Goksi, svedočila je da je njen suprug predvodio navijačku grupu “Jang Bojs” ili “Jangeri”.

- Počeo je da dobija pretnje kada je Južnu tribinu Partizana preuzela grupa “Janičari”, “Šedovsi” i to konkretno kada je Belivuk skinuo nanogicu i zapalio zastavu Janičari i pretvorio je u zastavu “Principa”... Na kameri moj suprug je video dvojicu nepoznatih mladića, a oni su se onda parkirali na mestu gde kamere ne pokrivaju. Jedan je stao kao stražar, dok se drugi zavukao ispod kola. Čim su primetili da ih Goran posmatra oni su pobegli... posle je postavljena pesma i moj suprug je nabavio pištolj - svedoči supruga Gorana Veličkovića o dogažajima koji su prethodili njegovoj otmici i ubistvu.

Ona dodaje da nakon što je suprug nestao da se pojavio klip gde piše “Goksi janger i dva kaubojca”.

- Stoje dva kauboja i ubijaju tog nekog i u komentaru piše “pa što ga ubi još nije počeo policijski čas", a ovaj drugi kaže “znam gde mu je kuća neće stići do deset sati”.

Veličković je namamljen i otet 3. avgusta prošle godine.

- Bili smo kod mojih roditelja i u 16.30 časova sam ga ostavila u Višegradskoj ulici kod privatne klinike. Rekao mi je da ide da se nađe sa svojim drugarom koga nije imenovao. Pitala sam ga kako će i kada kući, a on mi je rekao brzo i da će ga taj drugar dovesti ili će uzeti taksi. Telefon je ostavio u kolima - navodi supruga.

Sve žrtve Belivuka, Miljkovića i njihove grupe bili su namamljeni tako što bi ih pozvao neko njima poznat i naglašavano im je da ostave telefon pre sastanka.

- Uveče sam tražila od N. Z. da Goranu pošalje poruku preko "Skaja" koji obojica imaju. N. mu je poslao poruku “pita te žena kada ćeš kući”, on je odgovorio “kasnije”. To je bilo oko 20 časova, a oko 22 časa opet sam zamolila N. da mu pošalje poruku i odgovorio je: “U gužvi sam” - navodi supruga događaje od kobnog dana.

Potom na Veličkovićev "Skaj" iznova šalju poruku oko jedan sat iza ponoći i stiže isti odgovor “u gužvi sam”. To je već 4. avgust i supruga oko osam ujutro zove N. Z. i iznova traži da pošalje poruku Veličkoviću.

- Spavam, javiću se - stiže poruka na skaj N. Z.

Oko 13 časova stiže poruka:

- Reci J. doći ću kući oko 17 časova.

Međutim, Goran Veličković nije došao. Oko 20 časova N. Z. se javlja supruzi Veličkovića i kaže da je “sve prevršilo kontrolu jer mu je na "Skaj" stigla poruka: “nabavi pištolj i idi ubi Isaka. Isak me namestio”.

N. Z. je posumljao da mu sve ove poruke šalje Veličković i šalje kontrolnu poruku: "Šta sam ti kupio za rođendan?", dobija odgovor "nemoj da me smaraš".

N. Z. iznova šalje poruku na "Skaj": "Ozbiljno te pitam šta sam ti kupio".

- "Dobićeš ti paket ispod belog BMW", bio je odgovor. Tu se prekida sva komunikacija. Uveče sam pozvala policiju i prijavila nestanak supruga. Objavila sam i u novinama da mi je suprug nestao... Od tad ga više nikad nisam čula, niti videla... - navela je u iskazu u svojstvu oštećene supruga Gorana veličkovića.

Supruga prepoznala delove tela

Tužilaštvo joj je pokazalo fotografije koje su deo dokaznog materijala.

- Da, to su njegova široka leđa. Znam to jer smo zajedno 17 godina... - potom je supruga prepoznavala delove tela svirepo ubijenog Veličkovića.

Na ponovljenom ispitivanju samo je dodala:

- Moj pokojni suprug rekao je tog dana kada je nestao da treba da se sastane sa Bojanom Hrvatinom, za koga sam čula da je malo pre toga izašao iz zatvora.

MILAN LJEPOJA

"Znaš da se tvoj brat nije bavio berbom malina"

Na prevaru otet i ubijen je i Milan Ljepoja, član Pink Pantera iz Niša. Njegovim ubistvom Belivuk i Miljković su se dokazivali šefu kavačkog klana Radoju Zviceru. Belivuk i Miljković su imali dojavu da je Ljepoja bio u organizaciji pokušaja ubistva Zvicera u Ukrajini. M.Lj. sestra ubijenog Milana Ljepoje kao oštećena je saslušana sredinom jula ove godine. Ona je navela da ju je 13. decembra prošle godine, ujutro nešto pre devet časova, pozvala bratovljeva supruga.

- Tvoj brat je nestao - rekla je.

- Šta znači nestao - pitala je Ljepojina sestra.

- Nestao - odgovorila je supruga.

Supruga je potom rekla da je nestao još 9 decembra, a sestra joj je rekla zašto mi tek sada javljaš posle ovoliko dana, u nedelju, “sve vreme ćutiš”. Supruga je rekla da se Milan ne drogira, da je primio vakcinu.

- Zašto nisi odmah prijavila nestanak? - pitala je sestra.

- To je to... Znaš da se tvoj brat nije bavio berbom malina - odgovorila je supruga.

Sestra je nastavila da traži brata. Bezuspešno. Na prikazanim fotografijama žrtvi klanice u Ritopeku, sestra je prepoznala sada pokojnog Milana Ljepoju

ALEKSANDAR GLIGORIJEVIĆ PUKI

Otac prepoznao sina na fotografiji

Među svedocima je otac ubijenog Aleksandra Gligorijevića, Mirko. O nestanku sina u trenutku svedočenja znao je samo iz medija. Poznato mu je daje njegov sin bio sa Belivukom na tribinama.

- Taj dan kada je njegov sin nestao bio je sa Markom kome ne znam prezime, ali znam da izdržava kaznu zatvora u Somboru. Marko nije rekao da je Aleksandra, mog sina odvezao do Beton Hale na sastanak. Tom Marku je ostavio mobilni, a sa sobom je poneo "Skaj". Marko je tog dana 16 uveče, kad je moj sin nestao, došao kod nas i doneo nam torbe sa garderobom i dva telefona. To sam sve predao policiji - priča otac.

Aleksandar se nikada nije vratio. Otac je na jednoj od fotografija koje mu je pokazalo tužilaštvo odmah prepoznao svog sina.

Komentari (0)

Loading