ČABA DER U ZATVORU GLUMI HUMANISTU! Deli pare unesrećenima, a pročitajte šta je uradio ĆERKI SVOJE ŽRTVE!

Autor:

Hronika

10.08.2021

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čaba Der, poznat kao "nasmejani ubica", koji je i u Mađarskoj i u Srbiji osuđen na maksimalne kazne zatvora zbog nekoliko ubistava, u zatvoru glumi humanistu, pa je nedavno uplatio ogroman novac na račun žene iz Mađarske koja je ostala bez doma!

Republika

Foto: IndesTV/printscreen

 

Kako piše Blik a prenosi Kurir, plaćeni ubica, koji u mađarskom zatvoru služi kaznu doživotnog zatvora, u novinama je pročitao tužnu životnu priču Monike Ziget, koja je upala u problem sa građevinskom mafijom.

- Monika je u medijima pričala kako se već 10 godina bori za krov nad glavom, jer su je prevaranti doveli u neprilike. Svoj stan je mogla da povrati samo ako bi licitirala na javnoj aukciji, a za to joj je bio neophodan avans od 3.000 evra. Ona nije imala taj novac - piše Blik.

Pomogao i ćerki žrtve

Čaba Der je, podsetimo, 3.000 evra uplatio i Vivijen Vetuli, ćerki Lasla Vetule, za čije je ubistvo osuđen. Devojka od rođenja maltene nije imala kontakt sa ocem, a kada je Čaba čuo za njenu tešku sudbinu i zdravstvene probleme, odlučio je da joj pomogne.

Kristijan Gulijas, advokat osuđenog Čabe Dera, potvrdio je tamošnjim medijima da je njegov klijent uplatio novac Moniki Ziget.

- Čaba nije neosetljiv, uvek je pomagao ljudima i imao razumevanja za tužne sudbine, posebno za žene i decu. Želi da skrene pažnju na muke poštenih ljudi, da se nikome ne bi dogodilo ono što je ovoj siromašnoj ženi - rekao je Derov advokat i dodao da je "nasmejani ubica" bio umešan u mafijaški rat, te da je izgubio mnogo prijatelja i poznanika i da vrlo dobro zna kako je to kada je nekome potrebna pomoć.

Međutim, advokat nije objasnio odakle njegovom klijentu novac za donacije, s obzirom na to da se iza rešetaka nalazi već dve godine.

- Der glumi dobročinitelja. Možda to radi da bi oprao svoju savest, a nije isključeno ni da to radi jer voli da se pojavljuje u medijima, pa traži načine za to - kaže izvor Kurira upoznat sa slučajem.

O uplaćenom novcu, kako pišu mađarski mediji, obaveštena je i Monika Ziget, koja je, kako navode, bila šokirana, ali je prihvatila pomoć plaćenog ubice.

- Nisam mislila da ću dobiti pomoć od osuđenika. Ovaj čin pokazuje da u svim ljudima ima malo dobrote. Mnogo smo mu zahvalni. Da mogu, posetila bih Čabu u zatvoru - rekla je Monika.

Podsetimo, Der je nedavno osuđen pred Višim sudom u Beogradu na 40 godina zatvora zbog likvidacije Nebojše Markovića na Banovom brdu 2018. Prethodno je u Mađarskoj osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva Lasla Vetule u Budimpešti i Hrvata Ivana Serdarušića u Amsterdamu.

Kako Der ima i mađarsko i srpsko državljanstvo, nakon hapšenja u Češkoj izručen je Mađarskoj.

Prebio dvojicu!

Boravak "nasmejanog ubice" iz Čantavira u mađarskom zatvoru obeležen je skandalima. Der, koji je označen kao jedan od najopasnijih osuđenika, već dva puta je prebijao svoje cimere u ćeliji, a reč je o ljudima koji su osuđeni zbog ubistva žene ili nasilja nad ženama.

Njegov advokat bi svaki put govorio da je Čaba i sam bio žrtva porodičnog nasilja, te da je on zamolio da ga u zatvoru ne spajaju sa takvim pritvorenicima, jer on to ne može da toleriše i da je izuzetno osetljiv na žene i decu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading